İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () ATATÜRK Havalimanı’nda kapasite genişletme çalışmaları kapsamında yeni yerleşkelerine taşındıklarını belirten Çelebi Hava Servisi A.Ş Genel Müdürü Koray Özbay, “Yeni yerleşkenin mesafesinin aprona uzak olmasından dolayı hem hizmet konusunda hem de maliyet konusunda bizi zor bir dönem bekliyor.” dedi.

5 ülkede 35 istasyonda yaklaşık yılda 130 bin uçağa yer hizmeti veren Çelebi Hava Servisi, Atatürk Havalimanı kapasite genişletme çalışmaları kapsamında ‘Teneke Mahallesi’ olarak adlandırılan yerdeki hizmet binasından ayrılarak eski askeri havalimanı yanındaki yeni merkezlerine taşındı. Basın mensuplarına yeni yerleşkesini gezdiren Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay hem yeni merkezleriyle hem de İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

YOLCULARA VARAN SIKINTILAR OLACAK

Atatürk Havalimanı’nda yapılan kapasite genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Koray Özbay, “Yeni yerleşkemiz ile birlikte bizleri zor bir dönem bekliyor. Operasyonların zamanında yapılması bakımından sıkışıklık yaşanacak. Yaşanan bu sıkıntılar sadece bizleri değil yolculara kadar varan bir sıkıntı olacak. Otorite ile birlikte çalışarak bu sıkıntıları çözmeye çalışacağız. Mevcut havalimanın imkanları budur. Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ve otorite bu sıkıntıları gidermeye çalışıyor” dedi.

MAZOT MALİYETİ ARTACAK

Basın mensuplarının "Yeni yerleşke operasyonları nasıl etkileyecek" sorusu üzerine Özbay, "Operasyonlarımızın zamanını arttıracak dolayısıyla maliyeti de arttıracak. Bilhassa mazot tarafında maliyet artışı bekliyoruz. Bununla ilgili otoriteyle temas halindeyiz. Önemli yerlere mazot istasyonları yerleştirilip sorunu çözmeye çalışacağız. Şu bir gerçek ki mesafeler uzayacak bu mesafelerin uzamasında en çok yolcularımız rahatsız olacaktır. Biz bu konuyla ilgili olarak çalıştığımız havayollarını bilgilendirdik onların da yolcuları bilgilendirmesi gerekiyor ki herkes hazırlıklı olsun bu nedenle havalimanında sıkışıklık yaşacağız.”

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çelebi Hava Servisi olarak İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanıyla ilgili planları olduğunu ve hazırlıklar yaptıklarının da altını çizen Özbay, “İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı hem sektöre hem de Türkiye’ye büyük değer katacak. Devletimizin olduğu gibi bizim de beklentilerimiz yüksek. Önemli olan şu an vermiş olduğumuz hizmet kalitesini yeni havalimanında da aksatmadan daha ileriye taşıyarak hizmet vermek. Bununla ilgili planlarımızı yapıyoruz belli bir süre daha Atatürk Havalimanı’na hizmet vereceğiz. Yeni yapısıyla yeni çehresiyle ama üçüncü havalimanına da hazır olmayı planlıyoruz” diye konuştu.
ÇELEBİ HAVA SERVİSİ HEDEF BÜYÜTTÜ

Şirketin gelecek planlarıyla ilgili de Koray Özbay, “Şirketimiz yaklaşık 5 ülkede 35 tane istasyonu 11 bine yakın çalışanıyla yılda 130 bin uçağa hizmet veren bir kuruluş. Kuruluşundan bu güne kadar geldiği yer oldukça önemli. Buraya gelmesinde en önemli etken çalışanlarının kalitesi, çalışanlarının verimliliği. Şuan da hedefimiz daha çok gelişme olan piyasalar bunların başında Asya, Orta Doğu ve Afrika var. Avrupa’da ise verimli bir şekilde fırsat çıkarsa değerlendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

(FOTOĞRAF)