RUSYA Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Türk yatırımcıları ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.
Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, ticari ilişkileri geliştirmek üzere Adana'ya geldi. Khasan Khakimov'un Adana ziyaretine, Ulusal Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Shaid Djamaldaev, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Runbek Adaev ve Çeçenistan Türkiye Temsilcisi İslam Uspanov ile Çeçen işadamları da katıldı. Kentte ilk olarak Adana Ticaret Borsası'na (ATB) gelen heyete, nar suyu ve çay ikram edildi.
'TİCARETİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ'
Konuklarını kapıda karşılayan ATB Başkanı Muammer Çalışkan, Çeçen heyeti Türkiye'de gördükleri için mutlu olduklarını söyledi. Tıpkı Bosna Hersek gibi Çeçenistan'ın da Türkiye'de 'kardeş ve dost' olarak görüldüğünü anlatan Çalışkan, "Bu sıcak ilişkiler ticari olarak da gelişirse daha iyi olur. Bölgemizden Çeçenistan ile ticaret çok az, bunu geliştirmek istiyoruz" dedi.
'DESTEK BEKLİYORUZ'
Ankara'da öğrenim gördüğünü ve Türkiye'yi yakından tanıdığını anlatan Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov ise yakın ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini kaydetti. Türkiye ve Çeçenistan'ın ticari ilişkilerini geliştirmek için uzun süredir çalıştıklarını belirten Khakimov, "Türkiye bizim için çok önemli ve her şeyi ile bize yakın bir ülke. Türk kardeşlerimizi ve yatırımcıları ülkemize bekliyoruz. Onlardan yatırım yapmalarını istiyoruz. Sizle daha iyi anlaşabiliriz. Yatırım için destek bekliyoruz" diye konuştu.
Heyetin görüşmesi, basına kapalı devam etti.