RUSYA Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, Afyonkarahisarlı yatırımcıları Çeçenistan'a davet etti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türk yatırımcıların Çeçenistan'da gıda ve inşaat alanında önemli fırsatlar bulabileceğini söyledi.
Hasan Hakimov ile beraberindeki Ulusal Politika Dış İlişkiler Basın ve Haberleşme Bakanı Şahid Vahaeviç Jamaldaev, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Girişimcilik Komitesi Başkanı Şaarani Abueviç Şuaipov, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurbek Adayev, Bölgesel Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı İsa Usmanoviç Bisaev, Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Magomedoviç Şovhalov, ATSO'da dün öğleden sonra düzenlenen ikili iş görüşmeleri toplantısına katıldı. Toplantıda, Çeçenistan'da yatırımı bulunan İşadamı Melih Yurter de hazır bulundu.
BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil'in de takip ettiği toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakimov, Afyonkarahisarlı işadamlarını Çeçenistan'a davet etti. Hakimov, "Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti benzersiz coğrafi özellikleri, elverişli iklim koşulları ve insan kaynakları açısından büyük potansiyele sahip. Ülkemizde, çalışmak isteyen yatırımcılara son derece cazip yatırım ortamları sağlayan yasal düzenlemeler tamamlanmıştır. Yabancı yatırımcılar ile hukuki ilişkiler ayrı bir kanunla belirlenmiştir. Çeçenistan'ın yatırım portföyü 190 milyar rubleden fazladır" dedi.
GIDA VE İNŞAAT ÖNE ÇIKIYOR
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Türk işadamlarının Çeçenistan fırsatını değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Serteser, "Çeçenistan, tarihten gelen büyük işbirliklerimiz, köklerimiz olan bir ülke. Çeçenistan'da çok önemli fırsatlar var, biz bu fırsatı sizinle paylaşmak istedik. Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen yatırımcılara kapılarının açık olduğunu söyledi. Özellikle gıda, inşaat, inşaat malzemeleri gibi pek çok alanda yatırım yapılabilir" diye konuştu.