ÇANKIRI'da inşaatı süren Japon yatırımı oto  lastik fabrikasının ilk bölümünün gelecek yıl faaliyete geçeceği bildirildi. 
Japon Sumitomo Ruber Ako Lastik San ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Yojiro Miki, Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti. Kente yeni atandığını belirten Miki, evini de Çankırı’ya taşıyacağını söyledi. Fabrika inşaatının planlandığı gibi ilerlediğini kaydeden Miki, "Gelecek yıl 300 ile 400 kişi arasında bir istihdam sağlanacak. 2019 yılında ise fabrika tam kapasitesini tamamlayarak, 2 bin kişiye istihdam sağlamış olacak" diye konuştu. Türk halkını ve Türk mutfağını çok sevdiğini belirten Miki, Çankırılı'ların kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden mutlu olduklarını söyledi.
BAŞKAN: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Çankırı Belediye Başkanı AK Partili İrfan Dinç de, illerine Japon yatırımından memnun olduklarını belirterek şöyle dedi:
"Ankara yolu üzerindeki Yakınkent OSB'de inşaatı devam eden fabrikanın planlanan sürede faaliyete geçmesi için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu yatırım, bölgenin kaderini değiştirecek bir yatırım. Ayrıca japon yöneticilerin Çankırı'ya taşınarak artık Çankırılı olacakları da bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.