ÇANAKKALE Limanı'na kurvaziyer turizmi için şu ana kadar 40 gemi için başvuru yapıldığı, önümüzdeki günlerde sayının artabileceği belirtildi.
Merkeze bağlı Kepez Beldesi'ndeki Çanakkale Limanı, kurvaziyer turizmi sezonunda umutlu. Geçtiğimiz günlerde 'Hamburg' ve 'Aegan Odyssey' adlı iki gemiyi ağırlayarak sezonu açan limanda, Çanakkale'ye binden fazla ziyaretçi ayak bastı. Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerden gemi yolculuğuyla Çanakkale'ye gelen turistler, kent turizmine hatırı sayılır bir katkıda bulundu. Llimanda bekleyen otobüsler turistleri Troia Antik Kenti, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve kent merkezine taşıdı.
2014 kurvaziyer sezonundan umutlu olduklarını söyleyen Çanakkale Limanı Genel Müdürü Ali Aktoprak, "Geçtiğimiz yıl bizim için iyi geçti. 2014'ün de aynı şekilde geçmesini bekliyoruz. Şu ana kadar bağlantı kurup limanımıza uğrak yapacağını bildiren 40 kurvaziyer bulunuyor. Daha sonradan bu rakamın artacağını ümit ediyoruz. Önemli bir turizm çeşitliliğine sahip olan Çanakkale'mizde bu yıl daha iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

EK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)