Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde ticaretle uğraşan Yonuz Küçükyavuz'ın fikri işe yaradı. Hurdacıdan aldığı buzdolaplarını kuluçka makinesine çevirdi. Küçükyavuz, kendisinin tasarladığı kuluçka makinesinde civciv üretiyor



BUZDOLABINI DEĞİŞTİRDİ
Bu işe hobi olarak başladığını ve kendisinin tasarladığı buzdolaplarının içini yerleştirdiği ısı ayarlı rezidans, raylı sistem, ampul ve buhar makinesi kullanarak kuluçka makinasına çevirdiğini ifade eden Küçükyavuz, "İlk olarak hurdacılardan aldığım buzdolabıyla bu işe başladım.

Buzdolabının içerisine çift yönlü motor kullanarak hareketli raflar yaptım. Buzdolabının içerisini ampul kullanarak ısıttım.

21 GÜNDE CİVCİV TAMAM
Buzdolabının içerisinde bulunan yumurtalardan civciv çıkması için buzdolabının içerisinde nem olması gerekiyordu bu nem ihtiyacını da buzdolabının içerisine koyduğum buhar makinesi ile sağladım.

İlk olarak bu işe bir buzdolabı ile başladım ve vatandaşların ilgisiyle karşılaşınca iki adet hurda buzdolabı alarak bu sayıyı 3'e çıkardım.Tasarladığım kuluçka makinasında yumurtalardan yaklaşık 21 gün içinde civciv çıkıyor"dedi
YUMURTA GETİRENE CİVCİV VERİYOR

Küçükyavuz, kendisine yumurta getiren vatandaşlara 21 gün sonra civciv olarak teslim ettiğini ve ücret almadığını ifade etti.