TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 yılında asgari ücretin 2 bin dolar olacağını ön gördüklerini söyleyerek, “Patronlar 10 yıl sonra 2 bin dolar asgari ücret ödemeye kendilerini şimdiden hazırlasınlar” dedi.
Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) kuruluşunun 20. yılı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. 20 yıldır aralıksız olarak ihracatını sürdüren 22 firmanın temsilcileri ile geçmiş dönemlerde birlikte başkanlık yapanlara plaket verildi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekçi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda işadamı katıldı.
Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye’nin hedefi 2023’te 500 milyar dolar ihracat yapmak. Bunun için inovasyon, Ar-Ge, katma değeri yüksek ürünler üretmek ve markalaşmaya büyük önem vermeliyiz. TİM olarak bu konularda önemli çalışmalar yapıyoruz. Her KOBİ bir inovasyon merkezi olmalıdır. İnovasyon kültürü bu ülkeye yerleşmelidir. Taklitçi değil, markaya önem veren bir Türkiye olmalıyız. GSMH’nın 2023’te 25 bin dolar olacağını öngürüyoruz. Bu asgari ücretin 2 bin dolar olacağı anlamına geliyor. Sanayiciler, ihracatçılar hesabını ona göre yapsın. Çünkü, bu ülkenin üretimi, ihracatı, geliri artacak. Zaten büyümenin en etkili yolu ihracattır” diye konuştu.

FI(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)