TÜRKİYE'nin ikinci büyük SİAD'ı olarak gösterilen Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) Olağan Genel Kurulu yapıldı. 36'ncı Olağan Genel Kurul'da üyelerin oylarıyla Başkanlığı Oya Yöney'den devralan Günal Baylan, BUSİAD'ın farkındalık yaratan projelerinin, döneminde artarak devam edeceğini söyledi. Kültürpark içinde yer alan BUSİAD Evi'nde yapılan Olağan Genel Kurul'da konuşan 2012 - 2014 dönemi Başkanı Oya Yöney, Türkiye'de yaşanan son gelişmelere atıfta bulunarak, ülkenin belirsizliğe sürüklendiğini savundu. İş dünyası olarak belirsizliği sevmediklerini söyleyen Yöney, "2014'ün seçim yılı olacağı düşünülürse bu belirsizlik bizleri daha da tedirgin ediyor. BUSİAD olarak, bu dönemin 'yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırıcı, yerli üreticiyi koruyan' çözüm planları ile hızla atlatıldığını görmek istiyoruz. Sanayimizin gücünün, dünyada da güçlü ve demokratik Türkiye imajı ile birlikte tanınmasını arzu ediyoruz" dedi. Yöney, öte yandan, yasama, yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun olarak işlemesini istediklerini de vurguladı. GÖSTERGELER TERSİNE DÖNÜYOR Yöney, genel ekonomik konularla ilgili diğer görüşlerini de şu şekilde aktardı:
“Döviz kurunun önemini bir kez daha derinden yaşadığımız, Türk Lirası'nın dolar karşısında aşırı değer kaybettiği günlerdeyiz. Sermaye birikiminin olmaması, tasarruf açığı problemleri ve büyüme ihtiyacımız, özel sektörün döviz borcu, cari açık problemi, bunların hepsi ülkemiz gerçekleri. Gelişmiş ekonomilerin sıkıntıya düşmesiyle birlikte girilen düşük faiz ortamı ve piyasalara enjekte edilen bol likidite, gelişmekte olan ülkelere bir fırsat yaratmıştı. 2008 krizi ile girilen bu ortam yine aynı ekonomilerdeki düzelme göstergeleri ile terse dönmüş gibi görünüyor." BUSİAD'DA PROJELER SÜREKLİLİK ARZ EDER Başkanlığı dönemindeki son iki yılda, BUSİAD'ın da kendini ülke ve dünya gündemine göre konumlandırmaya çalıştığını anlatan Yöney, “Gelecek hayallerimize bugünden temel atmanın gayreti içinde olduk. Gelecekte katma değeri yüksek üretim yapmak, küresel rekabette yüksek teknoloji ile var olmak ve her alanda dışa bağımlılığı azaltmak vizyonu ile çalıştık. Bu anlamda savunma sanayini Bursa'nın gündemine ilk biz getirdik. 'Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu'na 'Yenileşim Ödülü'nü de ekleyerek yenileşimin süreç olarak ele alınmasını sağladık. Efektif staj uygulamalarımız yüksek lisans ve doktora tez konularının sanayiden seçilmesi ile nitelikli insan kaynağına katkıyı hedefledik. Lojistik Köy, heyecan ile çalıştığımız konulardan bir diğeri oldu. Bu yıl 36. yaşını kutlayan BUSİAD'da projeler süreklilik arz eder. Bir sonraki yönetim, projeleri devam ettirmekle kalmaz, gelişimi konusunda yenilikçi davranır. BUSİAD'ın sivil toplum örgütleri içinde en önemli özelliği budur" dedi. BAŞKANLIĞA BAYLAN SEÇİLDİ Daha sonra geçilen genel kurulda Günal Baylan, üyelerin oylarıyla başkanlık görevini Oya Yöney'den devraldı. Tek listeyle gidilen seçimde BUSİAD'ın 8'inci Başkanı olan Günal Baylan, gösterilen güvene layık olmak için yoğun bir çalışma temposunda olacaklarını ve BUSİAD'ın kamuoyunda farkındalık yaratan projelerini artırarak sürdüreceklerini söyledi. Kullanılan oyların tamamını alan Günal Baylan'ın Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

Selim Tarık Tezel (Başkan Yardımcısı), Tuncer Hatunoğlu (Başkan Yardımcısı), Halit Cem Çakır (Başkan Yardımcısı), Ali İhsan Türkmen (Sayman) ve üyeler Ahmet Özkayan, Ali Türkün, Erdal Elbay, Ergun Hadi Türkay, Hakan Oktar, Neşe Yıldırım, Şükrü Erdem ve Zeki Erdal Şimşek. BUSİAD'DA GÖREV ALMAK BİZLER İÇİN ONUR BUSİAD'da bugüne kadar görev alan yönetim kurullarının sergilediği duruş ve çalışmalarla derneği bugünlere başarıyla getirdiğini söyleyen Baylan, gücünü üyelerinden alan BUSİAD'da görev almanın kendileri için onur olduğunu kaydetti. Başarılarından dolayı teşekkür ettiği Oya Yöney ve Yönetim Kurulu'nun, gösterdiği liderlik ve yüksek performansla kendilerine örnek olduğunu ifade eden Baylan, keyifle anılacak, gurur duyulacak bir dönem geçirdiklerini vurguladı. Divan Başkanlığı'nı İbrahim Yaşar'ın yaptığı Genel Kurul'da BUSİAD'ın 2014 yılı tahmini bütçesi 865 bin lira olarak karara bağlandı.