BURSALI 4 sanayici, Kütahya'ya yaklaşık 100 milyon dolarlık termal tesis yatırımı yapıyor. Kütahya- Tavşanlı Yolu üzerindeki Yoncalı Turizm Bölgesi'nde bulunan 6 bin dönümlük alan üzerine, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, devremülk ve butik otel inşa edilecek. Tesislerin 2015 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.
Bursalı sanayiciler; Mete Tetik, Fuat Bursalı, İsmail Yavaş ve Cevdet Yüce, Kütahya'nın Yoncalı Termal Bölgesi'ne yatırım yapıyor. Yatırım ile ilgili bilgi veren işadamı Fuat Bursalı, yaklaşık 6 bin dönüm üzerine fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, devremülk ve butik otel inşa edileceğini açıkladı. Yatırımın yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağını söyleyen Bursalı, inşaatı 2015 yılında tamamlanmayı planladıklarını kaydetti.
Yoncalı Bölgesi'nin Başbakan tarafından özel turizm bölgesi ilan edildiğini de dile getiren Bursalı, şöyle dedi:
"Yatırım yapmak bize mantıklı geldi. valilik ve belediyede destek verdi. Orada bir turizm bölgesi oluşturuldu. İnşaatımız devam ediyor ve 2015 yılının 6'ncı ayında inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Bölgede spa, hamam, sosyal tesislerin yanı sıra devremülk ve 32 odalı butik otelimiz de olacak." 
İnsanların hafta sonları farklı bölgelere gidip stres atmayı istediklerini dile getiren Bursalı, ulaşımın da rahatlıkla sağlandığı Kütahya'yı tercih ettiklerini söyledi. Yoncalı hakkında bilgi de veren Bursalı, şöyle konuştu:
"Yoncalı, klimatik özelliği olan güzel ve geniş bir plato. Suyu çok önemli. Türkiye'de çok nadir bulunan 42 derecelik sıcağa sahip. İçinde cilt hastalıklarına karşı yüksek minarel bulunuyor. Bununla ilgili bir de hikaye bulunuyor. 1200'lü yıllarda Alaeddin Keykubat'ın kızı Gülümser Hatun cilt hastalıklarından insan yüzüne çıkamıyormuş. Yoncalı'ya gelmiş. Küçük yıkanma yerlerinde tedavi olmuş. Cilt hastalığından kurtulmuş. Daha sonra Keykubat, bir emir ile hamam ve cami yaptırmış. Şu anda hala hamam ve cami var. Özellikle deri hastalıklarına güzel suyu olduğu için faydası var."
Yoncalı'ya karayolu ile ulaşımın yanı sıra havaalanına da yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ifade eden Bursalı, termal suyun sedef hastalığı, kireçlenme, iltihabi romatizmalar, yumuşak doku romatizmaları, bel ve boyun problemleri, ortopedik problemler, kas hastalıkları, nürolojik hasarlara bağlı problemler, bağırsak ve böbrek yolu hastalıklarına iyi geldiğini ekledi.