BURSA'daki İlkom Kozmetik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi, İran, Azerbaycan, Belçika, Almanya Tacikistan, ve Bulgaristan'ın yanı sıra Fransa'ya da kozmotik ürün ihracatı yapmaya başladı.
Bursa'da 1991 yılında kolonya üretimine başlayan İlkom Kozmetik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran, son dönemlerde ürettikleri kozmetik ürünleri ihraç etmeye başladıklarını söyledi. Firma olarak inovasyona önem verdiklerini açıklayan Duran, şöyle dedi:
"Kolonya üretim düşündeki geçiş sürecinde hijyen ürünlerine yöneldik. Özellikle her türlü ıslak mendil olarak lokantalara özel tek kullanımlık cep mendili, bebek ve kadınlara özel ıslak mendil üretimi yapmaya başladık. Sıvı el sabunu üretimine de geçtik. Pazarda da aranan bir marka haline geldik. Aylık 4 milyon adet ürün üretiyoruz."
"İHRACAT PAZARINI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ"
Ağırlıklı olarak yurtiçi piyasaya çalıştıklarını söyleyen İlker Duran, ihracat pazarını da çeşitlendirdiklerini kaydetti. Kozmetik ürünleri ihraç ettiklerini ifade eden Duran, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz günlerde Fransa'ya kozmetik ürün ihracatı gerçekleştirdik. Versiyon parfümlerde talep var, anlaşma yaptık. Fransa dışında İran, Azerbaycan, Fransa, Belçika, Almanya Tacikistan, Bulgaristan gibi ülkelere de kozmetik ürün ağırlıklı ihracat yapıyoruz."
Üretim sırasında, ortam kokularına ağırlık verdiklerini açıklayan İlker Duran, önümüzdeki dönemlerde, biri özelliğini uzun süre yitirmeyen kokular, diğeri ise istenmeyen kokulardan kurtaran ürünler olmak üzere iki yeni çeşitlerini piyasaya süreceklerini ekledi.

 

 

 

 

FOTOĞRAFLI