Serhat TEZCAN/ BURSA, () - SOSYAL Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü  Ahmet Metin, Bursa'da Beyaz Zarf Projesi başlattıklarını belirterek, "Proje kapsamında 4B sigortalılara emekli olmadan 6 ay önce mektup gönderiyoruz. Bu çalışma kapsamında 53 bin 760 dosya tarandı. 137 vatandaşa emekli olacakları haberini biz verdik Yapacağımız çalışmalarla devletin sıcak yüzünü göstermek istiyoruz" dedi.
SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, düzenlediği basın toplantısı ile önümüzdeki hafta kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Metin, hafta boyuncu birçok etkinliğe imza atacaklarını ve bu kapsamda en eski iki işveren ve en eski 4B (Bağ-Kur), 4A (SSK) sigortalı kapsamından emekli olanları ziyaret edeceklerini duyurdu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmada Bursa'da kurumun yüzde 76,5 insan memnuniyetine ulaştığını dile getiren Metin, bu oranı yüzde 90'a kadar çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
Vatandaşların kurumdan aldığı hizmette memnuniyetini artırmak için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini de dile getiren Metin, bunlardan birisinin Beyaz Zarf Projesi olduğunu açıkladı. Beyaz Zarf Projesi ile vatandaşlarda farkındalık oluşturmak istedikerini söyleyen Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"1 Ocak 2014 tarihinde projeyi uygulamaya başladık. Projenin pilot uygulaması kapsamında 4B sigortalılara emekli olmadan 6 ay önce mektup gönderiyoruz. Bu çalışma kapsamında 53 bin 760 dosya tarandı. 137 vatandaşa emeklilik haberini biz verdik. Yapacağımız çalışmalarla devletin sıcak yüzünü göstermek istiyoruz. Bu çalışmayı Bursa geneline yayacağız. Tüm verileri elektronik ortama dökeceğiz. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım'da da uygulayacağız. Bu yılın Ekim ayında çalışmayı başlatmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 169 bin dosya taranacak."
Talep takip sonuç projesinin ilerleyen günlerde lansmanını yapacaklarını duyuran Metin, proje ile kişilerin kurumdan hizmet alıp alamadıklarını araştırdıklarını kaydetti. Çalışma ile kurum içinde 'Bugün git, yarın gel' anlayışında olanları da görebileceklerini dile getiren Metin, "Bugüne kadar 5 bin başvuru aldık. Geri dönüşlerde 400 tane 'Hayır' sonucuna ulaşıldı. Buradaki çalışma ile çağrı merkezine eskiden gelen 3 bin ile 3 bin 500 arasındaki aramayı 2 bine kadar düşürdük. En az bin 500 kontör vatandaşın cebinde kalıyor. Hedefimiz faaliyet gösterdiğimiz kampüs içindeyken vatandaşın geri dönüş alabilmesi" diye konuştu.
"TAHSİLAT VE İSTİHDAM ARTIŞI VAR"
Daha sonra istatistik veriler de paylaşan SGK İl Müdürü Metin, 2 milyon 740 bin 970 nüfuslu Bursa'nın yüzde 70'ine hizmet verdiklerini açıkladı. 2012 yılında kurumun Bursa'daki gelirinin 2 milyar 737 milyon 16 bin 350 liradan, 5 milyar 668 milyon 120 bin 152 liraya yükseldiğini dile getiren Metin, "Gelirimiz giderimizden fazla. Bursa'daki işverenler de sosyal güvenliği önemsiyor. Tahsilat oranımız geçen yıllara oranla en az yüzde 20 arttı. Takipli alacaklarımızın peşine düştük. Taşrada da tahsilat prim artışı var. Teşviklerdeki indirimlerden, işverenler de yararlanıyor. Bu nedenle kayıtsız işçi de çalıştırmıyorlar. İstihdam artışı da tahsilat artışı da var. Kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

ST(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)