BURSA’da, Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, enflasyon artışına rağmen maaşlarında yapılan 123 TL’lik artışı, AK Parti il binası önünde maaş bordrolarını yakarak protesto etti.
Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi memurlar, Fomara Meydanı’ndaki AK Parti il binası önüne gelerek maaşlarına yapılan zammın yetersiz kalmasını protesto etti. Üyeler adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmenin ardından acı gerçekle yüzleştiklerini söyledi. Memurların 123 TL, emeklilerin ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını belirten Türkoğlu, "Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlandı. Yoksulluk sınırı 179 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demek. Yüzde 5,3 olarak hedeflenen 2013 enflasyonu yüzde 7.4 olarak gerçekleşti. Memurlar patatese dahi muhtaç bırakıldı" dedi.
Zamların 2014 yılında da devam ettiğine dikkat çeken Türkoğlu, yapılan zammın 2014 enflasyonunun altında kaldığını ifade etti.
Memur- Sen’i de eleştiren Türkoğlu, "Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzce, yolsuzluk operasyonları durmazsa alanları ineriz tehditleri savuruyor. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem de öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracak" dedi.
Memurlar daha sonra ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.