BURSA, () - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) tarafından düzenlenen ‘Pırlanta Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 19 kursiyere sertifikalarını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay verdi.
BUTGEM’de uluslararası HRD firması tarafından pırlantanın tanınması ve satışıyla ilgili verilen eğitimi tamamlayanlar için düzenlenen sertifika törenine BTSO Başkanı Burkay’ın yanı sıra BTSO 9. Komite Meclis Üyeleri Mithat Rızvanoğlu ve Yüksel Taşdemir de katıldı.
BUTGEM çatısı altında farklı branşlarda verilen eğitimlere komitelerden gelen sektörel taleplere göre yenilerinin eklendiğini belirten Başkan Burkay şunları söyledi:
"Sektörün gelişmesi açısından böyle bir eğitim verilmesi gerçekten çok önemli. Bu sayede sektör içerisindeki birçok üyemizin bir anlamda fikir sahibi olmanın ötesine, yani uzmanlığa geçmesine katkı sağlamış olduk. Bu eğitimleri tamamlayan arkadaşlar kendi alanlarında muhakkak farklarını ortaya koyacaktır. İhtiyaç ve talep olursa yeni eğitim programları da organize etmeye hazırız."
'PROFESYONEL BİLGİ SAHİBİ OLDULAR'
BTSO Meclis Üyesi Mithat Rızvanoğlu ise kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimin uluslararası HRD firması tarafından verildiğini kaydederek şöyle dedi:
"Biz burada uzman ekip tarafından temel pırlanta eğitimi aldık. İki hafta içerisinde toplamda 19 kişi eğitim alarak pırlanta hakkında profesyonel bilgi sahibi oldular. Bizlere destek vererek bu eğitimi düzenleyen BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve yönetim kurulumuza, komitem ve sektörümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum."
Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Onur Kuyumcu, eğitimin gerek çalışanları gerekse de kendisi için oldukça faydalı olduğunu söyledi. 
'PIRLANTA HAKKINDA CİDDİ BİR ALTYAPI OLUŞTURDUK'
Kuyumculuk sektöründe toptancı olarak çalıştığını belirten Hakan Karaçiçek ise, "Eğitim hem sektörel olarak, hem de müşteriye hizmet noktasında bilgi sahibi olmamızı sağladı. Bu eğitim sayesinde pırlanta konusunda ciddi bir altyapı oluşturduk" diye konuştu.
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler belgelerini BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın elinden aldılar.

ST(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)