BURSA () - BURSA'da, "asırlık firmalar" Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları kalite ödülü aldılar.

Kalite Birliği ödül komisyonunun, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirdiği "2013 Türkiye Kalite Ödülü"nün bu yılki teması, Bursa'da 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren kuruluşlar oldu.

Ödülleri, bireysel kategoride Yavuz İskenderoğlu adına Oğuzhan İskenderoğlu, kurumsal kategoride de Uludağ Maden Suları adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) gerçekleşen ödül törenine kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Kaliteye önem veren ve kalite ile farkındalık oluşturan tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür eden TSE Bursa İl Koordinatörü ve Kalite Birliği Başkanvekili Mustafa Karaman, yaptığı açılış konuşmasında, kalitenin bir yaşam tarzı olduğunun altını çizdi.

"İSRAFI ENGELLEMEK KALİTEYLE MÜMKÜN"

Muasır medeniyet seviyesine erişmenin yolunun kaliteden geçtiğini vurgulayan Karaman, "Kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek, kaliteyi üretmek ve tercih etmek, ülkemizin de insanımızın da refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltecektir. Çünkü gelişimin ve mutluluğun kaynağı kalitedir. Kalite olmazsa güçlü bir ülke haline gelemez ve büyüyemeyiz" dedi.

Sağlıklı ve güvenilir ortamda üretimde bulunan tüm kuruluşlara da çağrıda bulunan Karaman, "İsrafı engellemek kaliteyle mümkündür. Bu ülkenin kaynağı, bu ülkede kalmalı. Gerçek ve temiz kalite anlayışı doğrultusunda gayret sevkeden kurum ve kuruluşa destek veriniz. Bu kurum ve kuruluşun adı da TSE'dir" diye konuştu.

"KALİTEYE TESADÜFLER SONUCU ERİŞİLMİYOR"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de, kalitenin ve kaliteli bir yaşam tarzına sahip olmanın önemine değinerek, her milletin niyeti ne ise kaderinin ve kalitesinin de o olduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir ise 2013 Türkiye Kalite Ödülü'ne layık görülen Yavuz İskenderoğlu'nu ve Uludağ Maden Suları firmasını kutladı. Kalite Birliği Başkanı ve TSE Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, kurumsallaşma ve markalaşma çerçevesinde 100 yılı aşkın faaliyet göstermenin tesadüf olamayacağını çünkü kaliteye tesadüfler sonucunda erişilemeyeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bursa'da 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren firmalara ödülleri sunuldu. Bireysel kategoride ödüle layık görülen Yavuz İskenderoğlu adına Oğuzhan İskenderoğlu'na takdim edilen ödül, kurumsal kategoride de Uludağ Maden Suları adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak'a verildi. Ödül töreni sonrasında katılımcılara, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tarafından 'Kurumsallaşma ve Markalaşma' konulu bir eğitim sunuldu.

ST/ (FK) (OSS), (Fotoğraflı)