BURSA'da 6 fuar eş zamanlı açılacak. Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Uluslararası Metal İşleme Makineleri Kaynak Kesme Delme Teknolojileri El Aletleri Pnömatik ve Hidrolik Fuarı, BELEX 2013, 4'üncü Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, İcat 2013 Yeni Fikirler Yeni Buluşlar Fuarı, 5- 8 Aralık tarihleri arasında açık olacak fuarlar ile endüstri teknolojileri tek çatı altında toplanacak. 6 - 7 Aralık tarihleri arasında ise Makine İmalat Teknolojileri Kongresi yapılacak.
Almira Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yılın son fuarlarını düzenlediklerini açıkladı. Bursa'nın önemli sanayi kentlerinden birisi olduğunu belirten Ersözlü, organizasyon ile endüstri zirvesine evsahipliği yapılacağını kaydetti. Bursa'nın en önemli üretim kentlerinden birisi olduğuna işaret eden Ersözlü, 6 farklı konunun tek çatı altında toplanacağını dile getirdi. Fuarların 5 Aralık tarihinde açılacağını söyleyen Ersözlü, "Geçen yıl 32 bin kişinin ziyaret ettiği fuarları bu yıl 35 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 20 ülkeden 357 firmanın katılacağı fuarlara Türki Cumhuriyetlerin yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun katılım bekliyoruz" dedi.
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Genel Sekreter Yardımcısı Osman Uslu da, Bursa'nın ihracatta önemli kentlerden birisi olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi bulunduğunu hatırlattı. Bunun 100 milyar dolarlık kısmını ise makine sektöründekilerin oluşturması beklendiğini dile getiren Uslu, bu tarz etkinliklerin önemine işaret etti.
Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Duman ise Bursa'nın çok fazla göç alan bir kent olduğunu söyledi. Teknik meslek liselerinin yetersiz olduğuna değinen Duman, ara eleman eksikliği konusuna yöneticilerinin dikkatini çekti.
FUARLARLA EŞ ZAMANLI KONGRE
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Türkiye genelinde 90 bin, Bursa'da ise 6 bin 700 üyelerinin bulunduğunu açıkladı. Fuarlar ile eş zamanlı olarak Makine İmalat Teknolojileri Kongresi gerçekleştireceklerini belirten Mart, organizasyonun 6- 7 Aralık tarihleri arasında yapılacağını söyledi.