BURSA’da 2’nci Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini ve Balkan ülkelerinden gelen yetkililer ve işadamlarının katılımıyla 7 Şubat’ta gerçekleşecek.
Rumelili Yönetici, İşadamı ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD), tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, 7 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zirve öncesi Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe ve yönetim kurulu ile birlikte basın açıklaması yapan RUMELİSİAD Başkanı Mustafa Kırcı, zirvede önemli isimleri yer alacağını söyledi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini’nin katılacağını belirten Kırcı, Balkan ülkelerinden gelen yetkili ve işadamlarının ikili işbirliğinin önünü açacak değerlendirmeler yapacağını söyledi.
Kırcı, ilk zirveye 200’e yakın firma ile ikili iş görüşmesi gerçekleştiğini belirterek, 30’un üzerinde Rumeli Derneği’nin zirveye katıldığını ifade etti. Dokuz Balkan ülkesinden ticareti arttırmak için temsilciler katıldığını söyleyen Kırcı, "Bu yıl programımızın başlangıç kısmın da 150’nin üzerinde yabancı işadamı ile Bursalı işadamlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Balkan Ekonomi Zirvesinde amacımız Balkan ülkeleri arasındaki köprüleri geliştirmek. Bu köprüler geliştikçe bölgede güçlü izler bırakacağımıza inanıyoruz" dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Balkanlar ve Bursa’nın tarih ve kader kardeşliği bulunduğunu belirterek, ikili ilişkileri geliştiren zirvenin Balkanlar’da da gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
BALKAN ZİRVESİNE KATILAN İSİMLER
Zirvenin 'Balkanlarda Mevcut Yatırım Ortamı' oturumunda, Kuzey Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Jan Apikyan, Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Bulgar Türk İş Adamları Derneği Başkanı Vasif Emre Bilginer, Makedonya Türk Ticaret Odası Başkanı Eyüp Kahveci, Karadağ Ticaret Odası Başkanı Velimir Mijuskoviç, Sırbistan Novisad Belediye Başkan Yardımcısı Dragan Smarcic, Priştine Belediye Başkanı Dardan Sejdiu, 'Balkanlarda Köprü Oluşturanlar' oturumuna ise Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aras Konjhodzic konuşmacı olarak katılacak.