BURSA Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci büyük sanayi kenti Bursa'nın yeni sanayi bölgelerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
BUSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkan Günal Baylan, Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, Neşe Yıldırım, Ali Türkün ve Erdal Elbay ile Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek kent ekonomisi, bundan sonra izlenmesi gereken yollar konusunda görüş alışverişinde bulundu. BUSİAD'ın iki yıl önce gündeme getirdiği Lojistik Köyü projesinin en kısa zamanda devreye alınmasını arzu ettiklerini söyleyen Günal Baylan, üretim ve sanayinin merkezi konumundaki Bursa'nın yeni sanayi bölgelerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. BUSİAD'ın, Bursa için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu belirten Baylan "Valilik koordinasyonunda bütün sivil toplum örgütleri işbirliği yapmalı ve belli bir plan dahilinde çalışmalı. Bursa'nın ve ülkemizin planlaması doğru yapılmalı. İhtiyaçlar zamanında tespit edilmeli ve gereği en kısa zamanda yerine getirilmeli" dedi.
Lojistik Köyü projesini yakından takip ettiklerini söyleyen Vali Karaloğlu da dünyanın gelişmiş ülkelerindeki örnekleri anlatarak, söz konusu projenin Bursa ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bursa'ya önümüzdeki dönem de yeni yatırımlar gerektiğini belirten Vali Karaloğlu, mevcut sanayinin, katma değerli ürün üretecek ileri teknolojiye geçiş yapmasının ise şart olduğunu ifade etti.