Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, Büyükşehir Belediyesi'ne, Merkez Osmangazi İlçesi'nde kentsel dönüşümden gelecek 33 daire ve ilçelerdeki mezbahaların belediyelerde kalmasına karşı Badırga'daki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nden kendilerine yer verilmesini önerdi. Buraya canlı hayvan borsası ile karkas et borsası ve mezbaha kurmayı planladıklarını söyleyen Matlı, böylelikle belediyeleri ilçelerde üstlendiği yükten de kurtaracaklarını kaydetti.
BTB Başkanı Özer Matlı, göreve gelmelerinin birinci yılında açıklamalarda bulundu. Bu süre içerisinde ilçelerde belediye başkanları ve yöneticilerle görüşüp, fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen Matlı, kent merkezinde çeşitli kaynaklarının bulunduğunu belirtti. Bursalılar'ın bu kaynakları kullanabilmeleri için projelerinin olduğunu açıklayan Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'ndaki Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 6,5 dönüm üzerinde 33 dairelerinin bulunduğunu hatırlattı. Matlı, "Bizim kent merkezinde işimiz yok. Buradaki evlere en fazla el sanatları ile ilgili müze veya üyelerimize eğitim için okul açılabilir. Bizim, üyelerimizi mutlu etmemiz gerekiyor. Faaliyet alanlarımız köyler. Tarım ve tekstil alanlarında destekleyici olmalıyız" diye konuştu.
'BAŞKAN ALTEPE OLUMLU YAKLAŞIYOR'
İzmir Yolu üzerinde Badırga Bölgesi'nde Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunuduğunu hatırlatan Matlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlçelerde 13 mezbaha var. Bazı bölgeler ise rantabl değil. Biz Badırga'ya kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bunun karşılığında da belediye ile Doğanbey Kentsel Dönüşüm'den gelecek 33 dairemizi takas etmek istiyoruz. Badırga'da kesimhane, canlı hayvan borsası, karkas hayvan borsası yapalım istiyoruz. İlçelerde oluşturacağımız hayvan toplama merkezlerinden buraya nakil gerçekleştirerek, borsamız faaliyet gösterebilir. Serbest piyasa kurabilirsek, özel yöntem ile çalıştırmak istiyoruz. Kuracağımız borsa ile bilançosu iyi olan kasaplara da kaynak oluşturmak istiyoruz. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz takdirde 13 ilçede mezbaha ihtiyacını da ortadan kaldıracağız. Badırga'daki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde arıtma tesisinden dolayı rahatlıkla da faaliyet göstereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye konuyu ilettik. Olumlu da yaklaşıyor. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili gelişmeleri göreceğiz."

ST/ (FK), (Fotoğraflı)