BURSA, () - BURSA- İstanbul arasında nisan ayından beri sefer yapan deniz uçağı rotayı İzmir’e çevirdi. Deniz uçağı seferlerin yapılması için İzmir Limanı’ndaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, Nisan ayının ortalarında İzmir’e uçuşların başlayacağını, bunun yanında İstanbul- Bandırma, Bodrum ve Karadeniz’e yönelik seferlerle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Nisan ayında başlatılan deniz uçağı seferleri, gelen talepler üzerine rotayı İstanbul’un ardından Ege Bölgesi’ne çevirdi. Bursa – İstanbul arasında Salı hariç her gün karşılıklı toplam 6 uçuşla bugüne kadar 17 bin kişi taşıyan deniz uçağının Bursa – İzmir seferleriyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. İzmir Limanı’na yapılan deniz uçağı iskelesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Bursa – İstanbul arasındaki uçuşlarımızda yüzde 100’e yakın bir doluluk yakaladık ve ilgi her geçen gün artıyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte özellikle İzmir’e uçuş yapılması için yoğun talepler vardı. Bununla ilgili izinlerimizi aldık ve İzmir limanındaki çalışmalarımızı da tamamlandık. Nisan ayının ortalarında Bursa – İzmir seferlerini başlatıyoruz” dedi.
BURSA – İZMİR ARASI 1 SAAT 15 DAKİKA
Deniz uçağı seferleri ile normalde 4 – 4,5 saat süren Bursa İzmir arasının artık 1 saat 15 dakikaya ineceğini dile getiren Fidansoy, “İzmir uçuşlarını ilk olarak karşılıklı iki sefer olarak planlıyoruz. Ancak talebe göre özellikle Cuma ve Pazar günleri yoğunluk olacağından sefer sayılarını artırabiliriz. Daha sonra da Bodrum’a uçmak için çalışmaları başlatacağız. Bodrum’la ilgili izin süreci devam ediyor. Yine İstanbul-Bandırma arası uçuşlar için de iskele ile ilgili izin alma sürecini başlattık. Yine Karadeniz’e uçuşlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası deniz uçağı yakın zamanda Marmara Bölgesi’nin yanı sıra Ege ve Karadeniz semalarında da kendini gösterecek” diye konuştu.

NG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)