BURDUR ekonomisinin can damarını oluşturan mermer, kent ekonomisine 2013 yılında 290 milyon dolar katkı sağladı. Burdur Doğaltaş Madenciler Derneği Başkan Yardımcısı Ali Gür, kasım ayı sonu itibariyle mermer ihracatının 290 milyon dolar olduğunu, yıl sonu 320 milyon doları bulmasını beklediklerini söyledi.
Ali Gür, Burdur'da 120 maden ocağının faal olarak çalıştığını, bu ocakların 30'unun Burdurlu diğerlerinin ise kent dışında gelen firmalar tarafından işletildiğini anlattı. Burdur bejinin Türkiye ve dünya doğaltaş pazarında marka haline geldiğini dile getiren Gür, Burdur bejinin 20'den fazla ülkeye ihraç edildiğini, sektörde yaklaşık 10 bin kişinin de istihdam edildiğini kaydetti.
Doğrudan istihdam dışında sektörden nakliyeci, tüccar ve ticaret erbabının da faydalandığını anlatan Gür, "Mermer sektörü Burdur için çok önemli bir potansiyel" dedi.
2013 Kasım ayı sonu itibariyle Burdurlu firmaların toplam doğaltaş ihracatının 95 milyon dolar olduğunu belirten Ali Gür, "İl dışından gelen firmaların sattığı Burdur beji ihracatı 195 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aralık ayında en az 35-40 milyon dolarlık ihracat bekliyoruz. 2013 yılında toplamda 320 milyon dolarlık bir ihracat girdisini Türkiye ekonomisine kazandırmış olacağız" diye konuştu.
Burdur'dan yapılan ihracatın yüzde 60'ının ham blok, yüzde 40'nın işlenmiş ürün ihracı olduğuna işaret eden Gür, blok ihracat yerine işlenmiş mermer ihracatının ekonomiye daha büyük katkı sağlayacağını, daha karlı olacağını söyledi.