İPSALA’DA 16 KİLOMETRE TIR KUYRUĞU
TÜRKİYE ile Bulgaristan arasında yaşanan dozvola krizi nedeniyle alternatif olarak yönlendirilen TIR’lar Edirne’deki İpsala Sınır Kapısı’nda 16 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
Bulgar hükümetinin önceki gün Türk TIR sürücülerine sınırı kapatmasının ardından, Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan çok sayıda TIR, Kapıkule ile Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük sahasında beklerken, ihracat yüklerini Yunanistan üzerinden götürmek isteyen TIR sürücüleri, alternatif güzergah olarak seçtikleri İpsala Sınır Kapısı’nda 16 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu.
Kuru yük taşıyan TIR şoförü Mecit Kaya, Bulgaristan’ın dozvola vermemesinden dolayı İpsala Sınır Kapısı’na geldiklerini belirterek, "24 saatten beri sıradayız. Daha 3 günde anca kapıya ulaşırız. Ben Yunanistan’a gidiyorum ama Makedonya’ya, Arnavutluk’a gidenler var. Bekliyoruz. Devletimizden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
Geçen Cumartesi günü öğleden beri İpsala Sınır Kapısı’nda sıra beklediğini kaydeden Ayhan Taşta ise "Bu soğukta yorgun, aç, susuz ve uykusuz sırada bekliyoruz. Arnavutluk’a nişasta götürüyorum. 2.5 gündür buradayız, halimizi soran yok. Bulgaristan, dozvola konusunda sıkıntı yaratıyor. Türk araçlarına ülkemizi kıskandıkları için sorun çıkartıyorlar" diye konuştu.
Ünsal YÜCEL / KEŞAN(Edirne), ()

ÜY(LK/COŞ)(FOTOĞRAFLI)