YOZGAT'ta Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark'ın daha verimli çalışmalar yapabilmesini sağlayabilmek üzere kurulan 'Bozok Teknopark Anonim Şirketi' ilk genel kurul toplantısını yaptı.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusu'nde düzenlenen Bozok Teknopark Anonim Şirketi Genel Kurul toplantısına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar, şirket ortaklarından Yozgat Valiliği ve İl Özel İdaresi adına Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Akdağmadeni Belediyesi temsilcisi Bekir Yorulmaz, Yozgat Ziraat Odası temsilcisi Fatih Akdoğan ve Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. Orhan Hazer katıldı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar genel kurulda yaptığı konuşmada, üniversite ile araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürüp, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferinde bulunmak üzere 3 yıl önce başlatılan Bozok Teknopark çalışmalarının kurulan şirket ile birlikte daha verimli çalışmalar yapacağını söyledi. Uçar, Teknopark'ın gerek Bozok Üniversitesi, gerek Yozgat ve bölge için çok önemli bir fırsat olduğunu, iyi değerlendirilmesinin ciddi yararlar sağlayacağına vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:
"Teknopark kurmak hedefiyle Yozgat Yenilikçilik Merkezi adıyla ilk adımımızı attık. Yozgat'ta müstakil Teknoloji Geliştirme Merkezi 'Bozok TGB' adıyla çalışmalarımızı hazırladık. Sanayi Ticaret Bakanlığı'na meşakkatli ve uzun uğraş sonucu dosyamızı hazırlayarak Bakanlığa gönderdik. Yozgat'ta müstakil Teknopark'ın kurulmasına koşullu olarak karar verildi."
Yozgat'ın kalkınması, gelişmesi noktasında yürütülecek çalışmaların sadece üniversitenin tek başına yapacağı, tek yönlü işler olmadığını kaydeden Rektör Uçar, "Hem toplumun hem de sanayicilerin ve diğer kesimlerin de sahiplenmesi gerekmektedir. Teknopark binamız tamamlandı. Herkese açık olan Teknoparkımızda sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, ticari işletmeler, Ar-Ge firmaları burada faaliyetlerini yürütebileceklerdir" diye konuştu.
Genel kurul sonrası şirket ortaklarının temsilcileri, AB finansmanı ile yapımı tamamlanan Bozok Teknopark tesisini gezip, incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI