Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA'da 1972 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5'inci fabrikasının temeli törenle atıldı. 2015 yılında bitirilmesi hedeflenen ve 19 bin 300 metrekarelik alana kurulacak olan yeni fabrikanın kapalı alanı 8 bin metrekare olacak. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü Metin Kartal, açacakları yeni fabrikanın, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de ve çevre ülkelerde oluşan kapasite artışına karşılık verebilecek bir kapasitede olacağını kaydetti. Kartal, ayrıca yerli otomobil sektörünün ileride yapacağı hamleleri bekleyip, desteklediklerinin de altını çizdi.
'HER 5 ARAÇTAN 1'İNİN DİZEL ENJEKTÖRÜ BURSA'DA ÜRETİLİYOR'
Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young ise firmalarının 1910 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, 1972 yılından beri üretim yaptıklarını anımsattı. Türkiye'de ilk üretimi de Bursa'da başlattıklarını dile getiren Young, "Dizel enjektör memeleri ürettik, sonra ihracatta geliştik. Bugün 10 bin kişiden fazla çalışan ile 5 farklı yerleşkede 2 milyar Euro ciro yapıp, bunun 1,3 milyar Euro'sunu ihraç ediyoruz. 5 kıtada 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunların çoğu Bursa'da üretilip, satılıyor. Örneğin dizel enjektör fabrikamızda 30 farklı markaya dünyada hizmet ediyoruz. Her 5 aracın birinin tüm dizel enjektörü Bursa'da üretiliyor ve ihraç ediliyor" dedi.
'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE GÜVENİYORUZ, YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'
Bursa'da faaliyet göstermekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Young sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugünkü yatırımın Bosch için ne kadar önemli olduğunu sizlere göstermek isterim. Özellikle otomotiv alanında Bosch'un dünya penceresi Bursa'dan açılıyor. Bursa, bizim için çok önemli yer. Türkiye geleceğine güveniyoruz ve bu yatırımlara da devam edeceğiz." 
'BİR ÇOK BAŞARIYA İMZA ATTIK'
Bosch Fren sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle ise Bosch Fren Sistemleri'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği faaliyetlerin başarısından söz ederek, "Bursa Fren Sistemleri Fabrikamız, bugüne kadar başarılı ve ödül kazanmış bir çok çalışmaya imza attı. İleri teknoloji eseri çalışmalar Bursa'nın adını tüm dünyada duyurdu. Şimdi de fabrikamız, yeni ürünümüz Tie-Rod 4 üzerine çalışıyor. Bosch Fren Sistemleri Fabrikası'nda, mevcut üretim hattına ek olarak, 2016 yılında, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlayan Tie-Rod 4 ürünü de üretilecek. Tie-Rod 4 fren teknolojisi sayesinde araç üzerindeki ağırlık azaltılarak olası çarpışma şiddeti azaltılıyor" dedi. 
'YENİ FABRİKAMIZ, LOJİSTİK ZİNCİRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ'
Temelleri atılan yeni Bosch Fren Sistemleri Fabrikası'nın dünyanın en iyi şirketlerinden birine yakışacak özelliklerde inşa edildiğini de sözlerine ekleyen Megerle, "Yeni fabrikamız iş süreçlerimizin geliştirilmesi ve lojistik zincirimiz açısından önemli bir konumda olacak. Bursa fabrikamızın yakın çevrede 'Bilgi Paylaşım Merkezi' konumunu güçlendirerek artıracağına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 2015 yılında bitirilmesi hedeflenen ve 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 19 bin 300 metrekarelik fabrikanın temeli, firma yetkililerinin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın da katılımıyla atıldı.

ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)