BMW,Land Rover, MINI ve Jaguar’ın Türkiye distribütörü BorusanOtomotiv ’e ait Borusan Oto şubeleri 2’nci elde atağa kalktı. İstanbulAnkara , Adana ,Gaziantep, Bodrum, Mersin'deki  11 noktada hizmet veren Borusan Oto 2013’te 2 bin 400 olan 2’nci el otomobil satışını bu yıl sonunda 4 bin, 2015’te ise 5 bin adete çıkaracak. 


2’nci ele yatırım 

Avcılar’daki tesislerine 8 milyon TL’lik yatırımla 6 bin 500 metrekarelik kompakt kapalı bir 2’inci el tesisi kuran Borusan Oto önümüzdeki aylarda da İstanbul Anadolu yakasında yeni bir tesis daha açacak. Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya Borusan Otomotiv’in tüm otomobil satışlarının yaklaşık yarısının Borusan Oto’lar tarafından yapıldığını belirterek ,”Bizim satışlarımızın yaklaşık % 25’i takasla oluşuyor. Eskiden 2’nci el satışımızı İstanbul ağırlıklı yapardık şimdi tüm Anadolu şubelerimiz de 2’inci ele yöneldi. Önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu yakasında 70 araçlık sergi alanı olan yeni bir 2’inci el satış merkezini de hayata geçireceğiz” dedi. 

“Borusan çıkışlı” ifadesi 

Borusan Oto’nun 2’nci elinde sürekli yaklaşık 600 adet otomobil bulunduğunu, bunların hem internet hem de diğer mecralar üzerinden sergilendiğini ifade eden Sakarya şöyle devam etti:

“Yıllardır piyasada 2’nci BMW’ler satılırken Borusan çıkışlı ifadesiyle pazarlanır ve bizim distribütörlük güvencemiz ön plana çıkardı. Biz de artık tüketicilere Borusan çıkışlı değil gelin Borusan’ın kendisinden alın diyoruz. Sattığımız tüm 2’nci el araçlara sertifika verirken 2 yıl garanti ve 24 saat yol yardım hizmeti de veriyoruz.Hatta aracı alan 7 gün içinde 500 km'yi geçmezse geri iade de edebiliyor. ” 

Video da koyulacak 

Borusan Oto”nun internet sitesini yenilediğini 2’nci el için özel uygulamalar da başlattığını belirten Sakarya önümüzdeki günlerde aracın 360 derece görüntülenebileceği video uygulamalarının da ekleneceğini kaydetti. 2’nci el müşterilerinin % 70-80 aralığının internet üzerinden geldiğini de sözlerine ekleyen Sakarya şöyle devam etti:


“BMW Premium Selection yani BMW onaylı kullanılmış otomobiller programımıla 2’nci el otomobilleri tekrar “brand new” yapıyoruz. Araçların her yerini yeniliyoruz.İhtiyaç varsa lokal boya yapıyor ve göçükleri boyaya zarar vermeden kapıyoruz. Müşterilerimiz araçların tüm geçmişini görürken 2 yıla kadar da garanti alabiliyorlar. Hedefimiz Borusan Oto olarak orta ve uzun vadede sattığımız sıfır otomobil kadar 2’nci el satışa ulaşmak.”