Güne 3,43 sevieyelerinde başlayan doların ateşi bir anda yükseldi ve 3,45'in üzerine kadar çıktı.
Küresel piyasalarda petrolle ilgili gelişmeler takip edilirken, yurtiçi piyasalarda OPEC etkisi ve iç siyasi gelişmeler etkili oluyor.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) kararı sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kayıpları yeniden artma eğilimine girdi.
OPEC etkisi, geçtiğimiz hafta 3,47 seviyesini aşarak rekor kıran dolar/TL'de de görüldü. Önceki gün 3,40'a kadar gerileyen kur, 3,43'e kadar yükseldi ve yeni güne bu seviyede başladı. 
Kur daha sonra hızla yükselerek 3,45'i aştı.
BIST 100 endeksi yüzde 0,09 yükselişle 74 bin 59 puandan güne başladıktan sonra sert bir şekilde düştü. Endeks saat 12:25 itibariyle yüzde 1,6 aşağıda.
İç piyasalarda Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştireceği anayasa değişikliği görüşmeleri, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu tutanakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlar Toplantısı'nda yapacağı konuşma ve Suriye ile Irak konusundaki gelişmeler izlenecek. 
Dış piyasalarda ise Euro Bölgesi imalat PMI, Euro bolgesi issizlik verileri ile ABD'de haftalık işsizlik maaş başvuruları, ABD ISM, PMI verileri takip edilecek.