Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Bölgesel havacılık şirketi olan BoraJet Havayollarının, stratejik büyüme planı çerçevesinde bundan böyle, BoraJet Havacılık ve BoraJet Teknik olarak iki bağımsız şirket halinde faaliyetini sürdüreceği açıklandı.
Borajet’ten yapılan açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 1500 metrekare, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise 1200 metrekarelik hangarları bulunan BoraJet Teknik, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adana Havalimanı’nda hat bakım istasyonlarıyla da havacılık sektörüne hizmet verdiği belirtilerek şöyle denildi:
“Bombardier Global Express XRS tipi uçaklar için hat bakım servisi yetkisine sahip olan şirket, bu uçakların servisini İstanbul’da gerçekleştiriyor. Ayrıca uçak ve makine mühendisleri dahil 72 uzman personelle hizmet veren ve BoraJet Teknik adı altında faaliyet gösteren yeni şirket, ATR 42 ve ATR 72 olmak üzere ATR Turbo-prop tipi uçakların hat ve üst bakımını üstleniyor. Türkiye Deniz Kuvvetleri’nin satın almış olduğu ATR 72-600 tipi uçakların resmi hat ve üst bakım servisi sunan şirket olma başarısıyla da dikkat çeken BoraJet Teknik, geride bıraktığımız 1 yıl içerisinde, 2’si Deniz Kuvvetleri’nin olmak üzere 7 ATR ve 1 Bombardier’e ileri düzey imkanlarla hat ve üst bakımı uyguladı.”
BERMUDA YETKİSİ SAHİBİ
Bir süre önce teknik havacılık sektörü odağında büyük önem taşıyan Bermuda Yetkisi’ni(1946 yılında ABD ile İngiltere arasında imzalanan ve ICAO tarafından resmileştirilen ilk hava taşımacılık anlaşması) de alan BoraJet Teknik, Arap Yarımadası, Rusya ve Orta Doğu’dan gelen ATR tipi uçaklara hat ve üst bakım hizmetleri verdiklerini belirten BoraJet Teknik Genel Müdürü Mehmet Ceylan Topal şunları söyledi:
“BoraJet Havayolları hızla büyüyor ve gelişiyor. Bunun da bir neticesi olarak BoraJet Havacılık ve BoraJet Teknik olarak bağımsız iki şirket halinde yolumuza devam ediyoruz. Tek bir çatı altında ilerlemektense iki farklı şirket olarak çalışmalarımıza devam etmek, uzmanlaşmamızı perçinleyerek, bize hem hız hem de uygulanabilirlik anlamında avantajlar kazandıracak. Bu avantajların meyvelerini de şimdiden toplamaya başladık diyebiliriz. BoraJet Teknik olarak Arap Yarımadası, Rusya ve Orta Doğu’ya hizmet veriyoruz. Avrupa tescilli uçaklara bakım için EASA lisansı görüşmelerimiz sürüyor. Çok yakında Avrupa’dan gelen uçaklara da hizmet vereceğiz. BoraJet Teknik ve BoraJet Havacılık olarak, her geçen gün üzerine eklediğimiz hizmet kalitemiz ile hem dünya arenasında ülkemizi yükseklerde başarıyla temsil ediyoruz.”
FK(BB) (FOTOĞRAFLI)