Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisi devam ediyor. Geçen hafta Rolls Royce firmasının milli jet projesini katılmak için gelirken, Boeing firması da 20 kişilik tepe yönetici, tedarikçi ve idari heyetle yarın Türkiye'ye geliyor.
YENİ İŞBİRLİKLERİ KURULACAK
Boeing yöneticileri, savunma ve havacılık firmalarını bir araya getiren Saha İstanbul-Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin üyesi firmalar ile tedarikçi görüşmeleri yapacaklar.
Saha İstanbul firmalarıyla 6 milyon dolar bütçeli uluslararası rekabeti geliştirme projesinin de başlatılacağı görüşmelerde, yeni işbirliklerinin kurulacağı belirtildi.
''KENDİ UÇAĞIMIZI MİNDERE ÇIKARMALIYIZ''
Saha İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Teknopark İstanbul'da yarın yapılacak görüşmelerin savunma ve havacılık sektörü açısından bir ilk olduğunu kaydetti.
Keleş, Boeing ile tedarikçi olabilecek firmalar arasında ikili görüşmeler yapılacağını belirterek, "Firmalarımızın Boeing'e tedarikçi olacak düzeye gelme gayretleri aynı zamanda milli yolcu uçağı, helikopter gibi projeler için de sektörün eko sisteminin gelişmesi anlamına gelecektir.
THY Teknik'in uçak bakımı için ithal ettiği uçak parçalarının yerli firmalarımız tarafından üretilmesi gayretleri bu sektördeki temel motivasyon kaynaklarından birisi. Kendi uçağımızı üretme hedefimiz varsa firmalarımızı dünya devleri ile aynı mindere çıkarmalıyız" dedi.