İZMİR'de kamyon, otobüs ve yedek parçanın yanı sıra savunma sanayine 'Kirpi' adı verilen askeri araçları üreten BMC, 15 Ağustos'ta 751 milyon liranın TMSF'ye yatırılması ile Ethem Sancak'a ait olan 'ES Mali Yatırım Danışmanlık'ın oldu. Şirket işçilere borç ödemesini pazartesi gününden itibaren başlatacak. Üretim birimleri açıldıkça evde bekleyen 1000 işçi de göreve çağrılacak.
TMSF, Çukurova Grubu'na ait olan İzmir Pınarbaşı'ndaki fabrikasında kamyon, otobüs, yedek parça, savunma sanayi için zırhlı araç ve 'Kirpi' üreten BMC'ye, 2013 yılında el koymuştu. TMSF'nin satışa çıkardığı BMC'yi 751 milyon liraya işadamı Ethem Sancak'a ait olan ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Şirketi aldı. ES Yatırım, 15 Ağustos'ta paranın tamanını TMSF'ye yatırdı.
BMC yetkililerinin verdiği bilgiye göre hiçbir işçi işten çıkarılmayacak ve evde bekleyen, sendika ile yapılan anlaşma uyarınca her ay 10 günlük ücretleri ödenen 1000 işçi, üretim birimlerinin açılmasıyla zaman içinde göreve çağrılacak. BMC'nin kamyon üretimine başlamasıyla 400, otobüs üretimine geçmesiyle 600 işçi evden çağrılacak. Fabrikada şu an 500 işçi kirpi ve yedek parça üretimi yapıyor.
BMC, borcuna karşılık sözleşme imzaladığı işçilerine de pazartesi gününden itibaren borcunu ödemeye başlayacak. Toplam işçi borcunun 100 milyon lira olduğu sanılıyor. Bu ödemeden BMC'yi mahkemeye veren işçilerin yararlanamayacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI