BİTLİS'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Budaklı Köyü sınırları içinde bulunan sıcak su kaynağı, termal tesislerde ve seracılıkta kullanılacak.
Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Budaklı Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yılmaz, "İl Özel İdaresine ait jeotermal ruhsat sahamızda çalışmalar yapıyoruz. Burada yürütülen çalışmaları Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı finanse ediyor. Nemrut Krater Dağı’nda Zorlu Holding ile birlikte 2 ayrı sahada ciddi çalışmalarımız devam ediyor. Zorlu Holding, bir Kanada firması ile anlaşarak jeofizik çalışmalarına başladı. Ayrıca Budaklı’da biz de farklı bir firma ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yılmaz, çıkan sıcak suyun 3 alanda kullanılacağını belirterek, “Elektrik enerjisi üretimi, seracılık ve turizm ve konut ısıtması kollarında faaliyet vereceğiz. İl Özel İdaresine ait olan Budaklı Köyü'ndeki kendi sahamızdan elde etmeyi hedeflediğimiz sıcaklık değerleri 90-100 derece arasındadır. Güroymak İlçemizle Bitlis arasında kalan Rahva bölgemizde organize sera bölgesi oluşturmayı düşünüyoruz. Sıcaklığı elde ederek sistemimizi kurarak, Tatvan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Bitlis’te tarım faaliyeti ile uğraşan çiftçilerimize böyle bir imkan sunmak istiyoruz. Buradan çok büyük gelir elde etmek istiyoruz" diye konuştu.