Özgür ARSLAN/İSTANBUL,() BİM marketler zinciri 2013 yılı mali sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İstanbul'daki toplantıda konuşan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, BİM olarak her koşulda sürdürdükleri istikrarlı büyümeyi 2013'te de devam ettirdiklerini söyledi.

"Kârlılık rakamları geçen sene başında belirlediğimiz hedefler dahilinde gerçekleşti" diyen Aykaç, "2013 yılı, perakende sektörü açısından satın almaların yoğun olduğu bir dönem olmuştur. Sektörde ilk 5 perakendecinin pazar payları toplamı yüzde 15'i geçmediğinden, sektör parçalı bir yapıya sahiptir. Bu parçalı yapı yüzünden birleşme ve satın almalar yoğun olarak yaşanmaktadır. 2014'te de birleşme ve satın almaların devam edeceğini öngörüyoruz. İstikrarlı büyüme stratejimizi ilerleyen yıllarda hem yurtiçinde hem yurtdışında açacağımız bölge merkezleri ve mağazalarla sürdüreceğiz. 2013 yılı sonu itibariyle Türkiye'de hedefimiz olan 4 yeni bölge merkezi açılışı ve 4 bininci mağaza açılışını gerçekleştirdik. BİM Türkiye operasyonlarının yanı sıra 2013 yılında Fas operasyonlarını da tüm hızıyla sürdürmüş ve mağaza sayısını sene sonu itibarıyle 164'e ulaştırmıştır. Dünya şirketi olma düşüncesiyle hareket eden BİM olarak, ikinci yurtdışı operasyonunu Mısır'da yaptık; ilk mağazalarımızı Nisan 2013 yılı itibariyle açtık ve yıl sonu itibariyle 35 mağazaya ulaştık" diye konuştu.

"17 ARALIK OPERASYONUYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK"
Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan BİM İcra Kurulu üyesi Haluk Dörtlüoğlu da, "17 Aralık" operasyonuyla ilgili bir soruya, "17 Aralık'ta başlayan süreç sonrasında bizim ciromuza yansıyan, genel satışlarımıza yansıyan herhangi bir olumsuzluk yok. Ve şunu da söyleyebiliriz; biz 2014 yılına gayet iyi başlamış durumdayız. 2014 yılında yüzde 15 ile yüzde 20 arasında ciro büyüme hedefimiz olduğunu söylüyoruz" dedi

İZMİR'DEKİ MOZAİK MÜZESİ
Galip Aykaç ise, BİM’in Kemalpaşa’da depo yapmak istediği arsada bulunan tarihi mozaiklerin taşınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtladı. Aykaç, "2011 yılında biz bir arazi satın aldık, üzerine depo yapmak üzere. Projelerimizi yaptık. Projelerimizin tasdik aşamasında hafriyat çalışmaları başladı bu arada. O daha ilk başlangıcında üzerinde birkaç tane zeytin ağacı vardı. Onları başka bir yere naklederken orada bir kalıntılar görüldü. Oradaki kalıntılarla ilgili hemen kendimizi ihbar ettik devlete. Burada bir şeyler olabilir diye. Geldiler, araştırdılar. Ekip kuruldu. Kazılar başladı. Ve sonunda orada bir takım mozaikler ve bir takım duvarlar çıktı. Bunlarla ilgili SİT alanı ilan edilme süreci oldu. Bu süreçler de tamamlandı. Onların arkasından biz aynı yere inşaatımızı yapabilelim diye taşınması talebiyle devlete yasal hakkımızı kullanıp müracatta bulunduk. Bunun üzerine Ankara'daki üst kurul mozaiklerin taşınmasına, duvarların muhafazasına gibi farklı bir karar verdi. Dolayısıyla, bizim o arazide geriye kalan duvarlarla birlikte yapabileceğimiz bir şey kalmadığı için, bu araziyi yine hakkımız olan müracaatımızı yaparak gene devlete iade etmeyi önerdik. Şimdi o aşamada. Onlar değerlendiriyorlar. Ne kadar sürer, onu bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

OA(FOTOĞRAF)