BURSA - Eskişehir - Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2014 Mali Destek Programı kapsamında Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı, Kırsal Ekonomik Gelişim, İş Birliği ve Gelişim, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı ve Çevre Dostu Üretim konularının yer aldığı 5 alanda hibe desteği verecek. Toplam 50 milyon liraya ulaşacak hibe destekleri için son başvuru tarihi ise 14 Şubat 2014 olarak açıklandı.
BEBKA'nın 2014 yılı mali destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Almira Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, 3.5 yıl önce faaliyete başladıklarını hatırlatarak mali destek programında ayrıntılı ve bağımsız bir sürecin geçtiğini kaydetti. BEBKA aracılığıyla 3 yılda 747 proje başvurusu aldıklarını dile getiren Değirmenci, bunlardan 158'inin başarılı olduğunu ve 41 milyon lira hibe dağıttıklarını hatırlattı. Değirmenci, BEBKA aracılığıyla bugüne kadara 4 bin 500 kişiye bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini de vurguladı.
BEBKA'nın ekonomik kalkınma dışında sosyal yönünün de bulunduğuna işaret eden Değirmenci, çevre konusunda da farkındalık yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu yıl için 50 milyon lira hibe vereceklerini açıklayan Değirmenci, şunları söyledi:
"Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı'da 10 milyon lira, Kırsal Ekonomik Gelişim'de 11 milyon lira, İş Birliği ve Gelişim'de 10 milyon lira, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı'da 9 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Sadece KOBİ'lere yönelik Çevre Dostu Üremit konusunda da 10 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Toplam 50 milyon lira hibe desteği sağlayacağız. Projelerin uygulama süreleri de 10 ile 18 ay arasında değişebilecek. Son başvuru tarihi ise 14 Şubat 2014 olarak belirlendi. Nisan ya da Mayıs ayı gibi seçilecek projelerin protokollerini imzalayarak hayata geçirmeyi planlıyoruz."
Başvuruda bulunacaklar için bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini de söyleyen Değirmenci, konuyla ilgili güncel bilgileri internet sitelerinden öğrenebileceklerini sözlerine ekledi.