Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bağımsızlık zırhını sığınarak bize tavır takınma. Bize karşı bağımsızsın da başka yerlere mi bağlısın" dedi.


Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESKOMB heyetini kabulünde konuştu. Erdoğan konuşmasında, Merkez'in dünkü faiz indirim kararına ilişkin şunları söyledi:
 
'FAİZ KONUSUNDA YANLIŞ YAPIYOR' 

"Dün Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı, yıl boyunca hepsinin toplamı 2,5 puan. Merkez Bankası'nın bağımsızlığına sözümüz yok, ama ülkenin menfaatlerini koruduğu yere kadar yok. Başka bir yere bağımlılığın mı var bunu söyle, Merkez Bankası faizkonusunda yanlış yapıyor. Mevcut oranlar Türkiye'nin ekonomideki gerçeğine uygun değil. Bu konunun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

Kredilerdeki faiz oranı ne kadar düşerse inanıyorum ki yatırımlar o derece artacaktır. Mevcut faizpolitikasının kendisi risk haline dönüştü. İstikrar için Merkez Bankası olarak üzerine düşeni yapmak  zorundasın. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma o zaman  sorarız bir yerler mi nüfuz altına alıyor. Ben neticeye bakar uygulamaya bakarım Merkez Bankası'nın başındaki kişinin iyiliğine hoşluğuna bakmam.” 

Merkez Bankası dünkü toplantıda politika faizini 25 baz puan indirimle yüzde 7,50'ye çekmişti. Banka koridorun üst bandını 50 baz puan, alt bandı 25 baz puan düşürmüştü.