Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hedefi 2036 yaşına gelindiğinde kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşına sağlayacak olan bir tahminde bulunup, planlama yapıyorlar. Mevcut yasal yapı devam edecek. Emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sözlerinin satır başları şöyle:
"ŞU AN OLGUNLAŞMA AŞAMASINDA"

Dolayısıyla bu bakanlar kurulundaki ilk bilgilendirmedir. İlgili bakan arkadaşlarımız konunun daha net bir şekilde ana çerçevesine oturtulmasını sağlayacaklar ve kıdem tazminatı reformu Türkiye'nin gündemine gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır.
İkinci gündeme gelen konu, deprem meselesidir. Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar, bu çalışmalar yapılırken bununla ilgili yeni finansman yöntemleri üzerinde durulmuş, ayrıca ortaya çıkacak modeller üzerinde durulmuştur. Bu da bir ön bilgidir. Türkiye çok ciddi bir şekilde deprem bölgesinin üstünde oturmaktadır.
"ÖTV'SİZ AKARYAKITTA MİKTAR ARTIŞI SAĞLANACAK"

Üçüncü bir konuysa, Maliye Bakanımız tarafından gündeme getirilen, gümrük kapılarında ÖTV'siz akaryakıt çalışmalarıyla ilgili yeni çalışmamızdır. İki alanda genişleme yapılacaktır. Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da TIR'ların, mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacaktır. Miktarda artış sağlanacaktır.
EMEKLİLİK YAŞI

Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade, şu andaki yasal düzenleme devam edecektir. Sayın Müezzinoğlu'nun söylediği şu OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde ise 52. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hedefi 2036 yaşına gelindiğinde kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşına sağlayacak olan bir tahminde bulunup, planlama yapıyorlar. Mevcut yasal yapı devam edecek. Emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.