BALIKESİR'de geçen hafta simide yapılan zam, Belediye'nin itirazı soncu iptal edildi. Yaklaşık bir haftadır 110 gramı 1 liradan satılan simidin yarından itibaren yeniden 75 kuruşa satılacağı açıklandı.
Balıkesir'deki simitçiler susam fiyatlarındaki artışı öne sürerek, Fırıncılar ve Unlu Mamüller İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası'na zam talebinde bulundu. Fırıncılar Odası 110 gram simidin 1 lira olması için Balıkesir Esnaf Odaları Birliği'ne (BESOB) başvurdu. Birlik yönetimi zamlı tarifeyi onayladı. Kentte 23 Aralık pazar gününden itibaren simitle birlikte poğaça da 75 kuruş yerine 1 liraya satılmaya başlandı.
Bu arada BESOB fiyat tarifesini onaylatmak için Belediye Başkanlığı ile Valiliğe gönderdi. Ancak Belediye Başkanlığı fiyat farkını fazla bulduğu için Valiliğe itiraz etti. Valilik, bu itiraz sonucu Fiyat Komisyon Kurulu oluşturdu.
Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün başkanlığındaki kurula Ticaret Odası'ndan ve BESOB'tan temsilciler katıldı. Kurul çevre illerdeki simit fiyatlarını da incelerken, 1 liralık fiyatın çok olduğuna karar verdi. Ardından oylama yapıldı. Zamlı tarife BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan'ın olumlu oy kullanmasına rağmen Valilik ve ticaret odası temsilcilerinin oylarıyla reddedildi.
Komisyon aldığı kararı Belediye Başkanlığı ile birlikte BESOB'a gönderdi. BESOB da Fırıncılar Odası'na tebliğ etti. Oda zammın geri çekildiğini üyelerine duyurdu. Simidin yarından itibaren yeniden 75 kuruşa satılacağı açıklandı. Poğaçanın da tekrar 75 kuruştan satılacağı belirtildi.