Kumkapı'da 10 ile 15 lira arasında fiyat biçilen hamsi, alıcı bulamayınca balıkçılar isyan etti.  
 İstanbul'u 3 gündür etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava balık satışlarını da vurdu. Kar nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca, balık fiyatları yükseldi. Kumkapı'da 10 ile 15 lira arasında satışa sunulan hamsi alıcı beklerken, balıkçılar, müşteri bulamamaktan şikayetçi. Balık tezgahlarında en ucuza satılan hamsinin kilosu 10 ile 15 lira arası alıcısını beklerken en pahalı balık ise kilosu 100 liradan başlayarak satılan Kalkan balığı oldu.
"BALIK SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ, İŞLERİMİZ MARTILARA KALDI"
 Havaların soğuk olmasından dolayı müşteri olmadığını belirten Ramazan Gün, "Balık satışlarımız düştü. İşlerimiz martılara kaldı. Gün içinde müşteri çok az. Yollardan dolayı trafik oluyor. Burayı pek bilen de yok zaten. Balık fiyatlarında da biraz artış var ama balığın en lezzetli olduğu dönemdeyiz çünkü balığın kulağına kar suyu kaçıyor, balık yağlanıyor ve lezzetleniyor. Fiyatlarda 3 lira ile 5 lira arasında bir değişiklik var. O da büyük tekneler denize çıktığı için. Ufak tekneler bu havada denize çıkamıyor. Denizin garantisi yok. Deniz ne kadar bol verirse balık fiyatları o kadar ucuz olur. Öyle göründüğü gibi değil. Gideyim, tutayım, hemen getirip satayım gibi bir şey yok.  Önümüzdeki süreçte de balıkta artış olur. Kar yağdı artık. Balık yüzeye çıkar. Mesela sarıkanat, çinekop bundan sonra bollaşır. Çinekopun bugünkü fiyatı 30 lira ile 35 lira arası değişiyor. Hamsi 15 lira. En pahalı balığımız ise kalkan balığı. Kilosu 120 lira. En ucuz balık ise hamsi" diye konuştu.
  
"HAVALAR SOĞUK GİDERSE VE FIRTINA OLMAZSA BALIK BOLLAŞIR FİYATLAR DA DÜŞER"
 
"Balığın kulağına kar suyu kaçtı" diyen Fatih Sarıyaprak ise, "Fiyatlara fazla yansımadı ama balıklar biraz daha lezzetlendi, biraz daha yağlandı. Bugün ilk çıkan balıklar çok lezzetli. Bu sene deniz suları biraz geç soğudu. Bundan sonra sular biraz daha soğuduğu zaman balık biraz daha yağlanacak ve soğuyacak. İşler biraz azaldı. İnsanlar arabalarıyla çıkmıyor dışarı. O yüzden balık pahalıdır diyorlar ve gelmiyorlar. Ama ilk kar yağdığı gün hamsiyi çok soran oldu. Çünkü bu sene hamsi çok geç başladı. Kar suyu kaçtı hamsi yiyelim diye gelen çok oldu. Şuanda hamsinin kilosu 10 lira. Çinakopun kilosu ilk kar yağdığında 35-40 liralara yükseldi. Şuanda kilosu 25 lira. Biraz daha düştü. Şuan en pahalı balık, kalkan balığı. Onun kilosu 90 lira. Normal 3 kişilik bir ailenin 3 kilo kalkan balığı alması lazım oda 270-280 lira tutuyor. Soğuk, balıkçıyı pek etkilemez. Lodos olur, fırtına olur o biraz daha etkiler. Soğukta daha güzel balık yakalanır. Balık suyun üstünde olur. Havalar böyle soğuk giderse, fırtına olmazsa haftaya çok güzel bol çinekop ve sarıkanat olur. Fiyatlar da düşer" şeklinde konuştu.