Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() TÜRK Japon Ticaret ve Yatırım Zirvesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün açıklanan sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.
Hilton Otel'de düzenlenen zirve sonrası Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Toshimitsu Motegi ile birlikte kameralar karşısına geçen Bakan Zeybekci,  bugün açıklanan sanayi üretim endeksi sonuçlarının sorulması üzerine, “Beklentilerimizin biraz altında geldi ama dünya ortalamasına baktığımız zaman son derece başarılı bir sonuç geldi. Ben de tam olarak değerlendiremedim henüz. Gerek Avrupa’da gerekse dünyanın diğer ülkelerindeki endekslere göre başarılı buluyoruz. Yıl ortalaması olarak baktığımız zaman da Türkiye, tarihi zirvede bir başarıyla sanayi endeksinde bir artış sağlamış bulunuyor. Bu, büyümemizi destekleyen, önümüzdeki dönemde de orta vadeli program hedeflerimize doğru Türkiye’nin kararlılıkla ilerlediğini gösteren rakamlardır” dedi.
TÜİK’in açıkladığı sonuçlara göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde yüzde 3,3 arttı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde yüzde 1,0 azaldı.

(FOTOĞRAF)