ÜÇ OKUL BİRDEN AÇTI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yumurta üretim tesisinin ardından yine Keskinoğlu tarafından Manisa’nın Akhisar İlçesi'nde yaptırılan Anadolu lisesi ve ilkokul ile Kırkağaç İlçesi’nde yaptırılan anaokulunun toplu açılış törenine katıldı. Akhisar’da yaptırılan Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlene törene Bakan Eker’in yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve çok sayıda davetli de katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, öğrencilere çağrıda bulunarak, “Zaman isimli sermayeyi kendinize yatırım yaparak değerlendirin. Bunun ödülünü gelecekte çok iyi bir şekilde alacaksınız” dedi.
Bakan Mehdi Eker de konuşmasında hükümetin Türkiye’yi yönetecek kuşakların eğitim ve öğretimine çok önem verdiğini belirtip, “Eğitimin alt yapısının sağlam teknolojiyle oluşturulması, bilgisayarlarla, laboratuvarlarla bu binaların donanımının yapılması, eğitim öğretim kalitesinin artması, bugün öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması konusunda son derece önemlidir” diye konuştu.
'BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAYI EĞİTİM-ÖĞRETİM ALIYOR'
Bakan Eker, eskiden kamu bütçesi planlanırken Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin ilk sıralarda yer aldığını belirtip, “Hükümetimiz zamanında bu tam tersi oldu. Şimdi bizim zamanımında kamu bütçesinde en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bu sayede eğitimde önemli adımlar atılmakta” dedi. Eker, Türkiye’nin birçok alanda ileri bir noktaya geldiğini de vurgulayıp, “Bundan sonraki yüzyılda Türkiye’nin daha da ileri bir noktaya gelmesi bu kuşaktaki gençlerimizin kardeşlerimizin çocuklarımızın daha iyi bir donanıma sahip olmasıyla mümkün olacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bakan Eker’e Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Keskinoğlu, teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından Bakan Eker, firmanın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akhisar’da yaptıtıralan 16 derslik ve 510 öğrenci kapasiteli Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, 24 derslik ve 700 öğrenci kapasiteli Mehmet Keskinoğlu İlkokulu ve Kırkağaç’ta yaptırılan 5 derslik 135 öğrenci kapasiteli Keskinoğlu Anaokulu’nun kurdelesini kesip, toplu açılışını yaptı.
Kurdele kesim töreninin ardından Bakan Eker ve beraberindekiler Fevzi Keskioğlu Anadolu Lisesi’ni gezip, bir süre sınıfta öğrencilerle dersleri dinledi.

İlker KILIÇASLAN, Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), ()