Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım sektörünü müşteri memnuniyeti için gereken adımları geciktirmemeleri konusunda uyararak, “Çağrı merkezi yatırımlarını ekim ayına kadar tamamlayın” dedi.

Enerji Bakanlığı’ndan, elektrik dağıtım sektörüne müşteri memnuniyeti uyarısı geldi. Bakanlık, elektrik dağıtım şirketlerinin müşteri memnuniyeti konusunda gereken adımları geciktirmemesini, çağrı merkezi yatırımlarını ekim ayına kadar tamamlamalarını istedi. Bakanlık, elektrik kesintilerinin önlenmesi için sektörde 5 yılda yapılması gereken yatırımlara da dikkat çekerek, 21 dağıtım bölgesine tek tek yaptıkları yatırımları sordu. Şirketlere, yatırımların aksamaması uyarısında bulundu.

ÖDEVLER SORULDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK; önceki gün, Albayrak’ın uyarılarının ardından sektörün geldiği aşamayı görmek için İstanbul’da bir zirve düzenledi. Bakanlık Müsteşarı Fatih Dönmez’in başkanlığında 2016 yılı 1. Dönem Faaliyetlerini Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda, şirketlere daha önce verilen ev ödevleri soruldu. 21 dağıtım bölgesinin 2020 yılına kadar 18 milyar TL’lik yatırım yapması gerekirken, her bir dağıtım şirketi, bugüne kadar yaptıkları yatırımları bakanlığa sundu. Bakanlık da her bir firmaya, yatırım bütçelerinin ne kadarını kullandıklarını ve yatırımların geldiği aşamayı sordu.

‘KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ KİMSE KUSURA BAKMASIN’

Albayrak geçen hafta yaptığı açıklamada, önceki gün yapılan zirveye dönük mesajlar vererek, “İstediğimiz performansı yakalamaları lazım. Yakından takip ediyorum. İyileşme yoksa külahları değişeceğiz. Gerekeni yaparız. Kimse kusura bakmasın” demişti.

2 BİN KİŞİLİK ÇAĞRI MERKEZİ

Zirvede, Bakan Albayrak’ın en fazla önem verdiği müşteri memnuniyeti konusu da ayrı bir oturumla ele alındı. Firmalardan, telekom sektöründeki gibi çağrı merkezi kurmaları ve çağrı cevaplama süresinin de kriterleri aşmaması istendi. Sektörün çağrı merkezi yatırımları ile 2 bin civarında kişiye istihdam sağlaması da talep edildi. Firmalar ise bu yatırımın zamana yayılmasını istedi.