Eray ARPAŞİN/İZMİR, () - İZMİR'ın Bornova İlçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde, Suriyeli işçiler yüzünden iş bulamadıklarını söyleyen yaklaşık 200 kişilik grup, gösteri yaptı.
Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde iş bulamayan ayakkabı işçileri site içinde eylem yaptı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde düşük ücretle ve sigortasız çalışan Suriyeli işçiler yüzünden iş bulamadıklarını belirten işçiler adına konuşan Uğur Develi, “İş bulmamız lazım. İş bulmak için bu Suriyelilerin buradan gitmesi şart. Sitede binlerce atölye var. Her atölyede en az 5 Suriyeli işçi var. Şikayet üzerine gelen maliyeciler ön kapıdan girdiğinde kaçak çalışan Suriyeli işçiler arka kapıdan çıkıyor. Bizler aylardır iş bulamıyoruz. Yetkililer nerede? Biz neden iş bulamıyoruz? Suriyeliler ve ucuz işçiler yüzünden birbirimize bakış açımız değişti. Artık ekmeğimiz azaldı. İşçilik ucuzlatıldı. Polislere kaç defa şikayette bulunduk. Ama polislerin de yapabileceği birşey yokmuş. Sadece parmak izi alıp bırakıyorlar. Peki kim ilgilenecek bizim bu sorunumuzla? Biz ekmeğimizin peşindeyiz" dedi.
Konuşma sonrası meydandan Ayakkabıcılar Sitesi Yönetim binasına giden öfkeli kalabalığı site başkanı Yalçın Ata yatıştırdı. Yalçın Ata, Suriyeli işçilerle ve kayıt dışı çalıştırılmanın önüne geçmek için çalışacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI