Asgari Ücret ve asgari geçim indirimi 2018'de ne kadar oldu sorusuna yanıt beklenirken Ankara'da son dakika gelişmeler yaşanıyor. Bakan Sarıeroğlu saat 14.00'da asgari ücreti açıklayacaktı. Ancak gelen haber bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile asgari ücreti görüştüğüne dair oldu. AGİ ödemeleri ile 2018 asgari ücretinin net ve brüt rakamlarının saat kaçta duyurulacağı muammaya döndü.

2018 yılı asgari ücreti net ve brüt ne kadar oldu sorusu AGİ zam tablosu bugün ilan ediliyor. Asgari Ücret Tespit komisyonunun öğleden sonra saat 14.00'da toplarak yeni ücreti ilan edeceği bildirilmişti. Ancak bu gerçekleşmedi.
Ankara'dan gelen son dakika haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğüne dair oldu. Bu sıcak gelişme Asgari ücrette kriz mi var sorusunu gündeme getirdi. Asgari ücretle birlikte 2018 Asgari geçim indirimi AGİ ödemeleri de duyurulacak. 6 milyondan fazla çalışanın gözü kulağı Ankara'da.
AGİ VE 2018 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR OLUR : Halen brüt bin 777 lira, net bin 404 lira olan asgari ücretin, ortalama yüzde 12 enflasyon dikkata alınarak zam yapılması halinde brüt bin 990 lira, net bin 572 lira olması tahminler arasında yer alıyor. Böyle bir sonuçta, bekar bir işçi için Asgari Geçim İndirimi'nin de (AGİ) 149 lira olması söz konusu.
ASGARİ ÜCRET İÇİN KİM NE ÖNERDİ: Yeni asgari ücret için işçi ve işveren sendikalarının farklı önerileri bulunuyor. Türk-İş asgari ücretin 2018 yılında net 1893 lira olmasını talep etti. DİSK ise net 2 bin 300 lira istiyor. Görüşmelerde işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), yüzde 7 civarında bir zam öneriyor.