ANTALYA Serbest Bölge İşletmesi AŞ (ASBAŞ), 2013 yılını rekorla kapadı. ASBAŞ'ın ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında artarak, 902 milyon dolara ulaştı. ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, 2015'e kadar 1 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

ASBAŞ'ta 1993 yılında 63 milyon dolar olan ticaret hacmi kapasitesinin, 2013 yılı sonu itibariyle 902 milyon dolar olarak tamamlanması, yüzleri güldürdü. ASBAŞ'ın 2012'deki ticaret hacmi ise 750 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Her yıl yükseliş grafiğindeki artış başta Serbest Bölge yönetimi olmak üzere, bölgede faaliyet gösteren şirket sahiplerini mutlu ediyor.

Ticaret hacmindeki artışın başlıca nedenlerinin yat sektöründeki hareketlilik olduğunu belirten ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, bölgenin 2014 yılı yatırımları hakkında bilgi verdi. Gürses, bölgede ağırlıkla sipariş esasına göre üretim yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"50 metre üstü yat projelerinde artışlar kaydedildi. Gelişmeler karşısında bölge müdürlüğümüz ile birlikte ultra lüks mega yatların denize atma, çekme işlemleri ve rıhtım kapasitemizi artırabilmek amacıyla ekonomi bakanlığımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Balıkçı barınağının olduğu alan tamamen bize geçtikten sonra birçok problemi de aşmış olacağız. ASBAŞ hedeflerini her geçen yıl büyütmeye devam edecek."

Zeki Gürses, 2015'e kadar 1 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı ve 5 bin kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

110 FİRMA FAAL

Bölgede 34 yabancı, 76 yerli olmak üzere 110 firma faaliyet gösteriyor. ASBAŞ bünyesinde yat sektöründe 63, medikal 8, elektronik 7, inşaat 6, maden 5, tekstil 4, tarım 2 ve diğerleri 15 ayrı firma faal durumda. (FOTOĞRAFLI)