İSTANBUL, 5 Mayıs () -  İstanbul’a yılın dört ilk aylık döneminde gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 3 milyonu geçti. Bu süre içinde gelen Arap turistlerdeki artış ise ise yüzde 21'i buldu.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın ilk dört ayındaki 2.92 milyon kişiden, yüzde 10 artışla bu yılın aynı döneminde 3.12 milyon kişiye çıktı. Bu dönem içinde, Arap ülkelerinden gelen turist sayısı yüzde 21.0 artışla 448 bin kişiden, 543 bin kişiye yükseldi.

Bu süre içinde yüzde 9.9 ile İstanbul'a en çok Almanlar geldi. Almanya vatandaşlarını yüzde 5.9 ile Ruslar, yüzde 4.5 ile İranlılar, yüzde 4.0 ile Fransızlar ve yüzde 3.9 ile İngilizler izledi.

Arap ülkelerinden en çok turist 92 bin kişi ile Libya'dan, 70 bin kişi ile Suudi Arabistan'dan ve 68 bin kişi ile Irak'tan geldi. Arap ülkelerinden gelen turistlerden en çok artış gösteren ülkeler ise yüzde 58.1 ve yüzde 58.2 ile Suriye ve Yemen oldu. Dört aylık dönemde Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri dışında tüm ülkelerden gelen turistlerin sayısında büyük oranda artışlar yaşandı.