Şirketinin halka arzının yerel ya da uluslararası olabileceği belirtilirken, halka arza Suudi Arabistan’ın enerji rezervlerinin dahil edilemeyecek.

Suudi Arabistan devlet televizyonu El Arabiya'nın verdiği haberde, şirketin yönetim kurulu başkanının açıklamalarına yer verildi.

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu toplantıları sırasında yapılan röportajda Khalid al-Falih şöyle konuştu:

“Rezervler satılmayacak ama şirketin rezervler üzerinden gelir elde etmesi üzerinde çalışıldı.”

Bu ay başında Economist dergisine verdiği röportajda, Suudi Arabistan Kralı Muhammed Salman, Riyad yönetiminin özelleştirme hamleleri kapsamında Aramco’yu satabileceğini belirtmişti.

ŞİRKET TARİHE GEÇEBİLİR

Dünyanın en büyük 
petrol şirketi olan Aramco’nun yaklaşık 265 milyar varil petrol rezervi bulunuyor. Bu da küresel petrol rezervlerinin toplamının yüzde 15’ine denk geliyor.

Analistlerin tahminlerine göre, gerçekleşmesi durumunda ilk kez 1 trilyon doların üzerinde bir şirket halka arz edilmiş olacak.

Ancak şirkete yakın kaynaklar, Aramco’nun ebeveyn şirketinin halka arzdan çok şirketinin hisselerini yabancı petrol şirketlerine satmayı düşündüğünü söyledi. (Hürriyet)