TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sündüz Apalı, kadın girişimci sayısını arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Apalı, "Ne kadar kadın girişimci o kadar özgürlük, demokrasi, iş, aş, refah. Kadın girişimci sayımız artmalıdır. Türkiye, 2023 hedefine kadın girişimci sayısını arttırarak ulaşabilir. Ne kadar çok kadın girişimcimiz artarsa memlekete de o kadar medeniyet gelir" dedi.
Sündüz Apalı, Denizli’de oda ve borsalara üye 196 kadın girişimciden oluşan icra komitesinin özellikle kırsal alana yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. İlçeleri sıklıkla ziyaret etiklerine vurgu yapan Apalı, "Son olarak Acıpayam’a giderek, girişimci kadınlarla görüştük. Girişinmciliğe yatkın olan yatırım düşünen kadınlarla biraraya geldik. Kırsal alanda yörelere ait ürünleri veya kadınların el emeği çalışmalarının, bir web sitesi kurarak satışını ve pazarlamasını yapmak istiyoruz. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerdeki girişimci kadınlarımız için seminerler düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katkısının aileler için de çok önemli olduğunu dile getiren Sündüz Apalı, İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını Denizli Ticaret Odası’nın koordine ettiğini söyledi. Apalı, "Ne kadar kadın girişimci o kadar özgürlük, demokrasi, iş, aş, refah. Kadın girişimci sayımız artmalıdır. Türkiye, 2023 hedefine kadın girişimci sayısını arttırarak ulaşabilir. Ne kadar çok kadın girişimcimiz artarsa memlekete de o kadar medeniyet gelir" dedi.