ANTALYA Toptancı Hali'nde nakliyecilerin İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan saat kısıtlamasını protesto etmek amacıyla başlattığı kontak kapatma eylemi üçüncü gününde kısmen sona erdi.
Antalya Toptancı Hali'nden İstanbul'a meyve sebze taşıyan nakliyecilerin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi için başlattığı eylem üçüncü gününde kısmen sona erdi. Halde iki gün boyunca eylem yapan sürücülerin büyük çoğunluğu, yasağın kaldırılmaması ve İstanbul'da meyve sebze fiyatlarında artış yaşandığı yöndeki haberler dolayısıyla yola çıkmaya başladı.
Toptancı Hali'nde nakliyatçılık yapan Kadir Delioğlu vatandaşı mağdur eden eylemin İstanbul'daki pazarlarda fiyat artışına yol açtığını ve eylemin kamyoncuların derdine çare olamadığını belirtti.
Eylem başlandığından itibaren ilgili bakanlıklardan yetkililerin kendilerine sorunun çözümüne ilişkin çözüm önerileri sunmadığını anlatan Delioğlu, “İlk günlerde dükkanımızı kapattık ve eylemi gerçekleştirdik. İstanbul'da pazarlarda sebze meyve fiyatlarının arttığına yönelik haberleri izledik. Bu işi suistimal ettiler. Vatandaşın mağdur olmaması için eylemi sona erdirdik. Kamyoncunun da derdine bir çare olmadı. İstanbul'a araçlarımızla sebze meyve göndermeye başladık. İsteğimiz olağanüstü bir şey değildi. Köprüden 30 ton damperli araçları geçebiliyor, 15-20 tonluk sebze meyve araçları geçemiyor" diye konuştu.
Antalya Toptancı Hali'nde nakliyecilik yapan Erkan Şahin de eylemi sürdüremediklerini belirterek, İstanbul'a araçlarıyla ürün sevkiyatına başladıklarını ifade etti.
Toptancı Hali'nde komisyonculuk yapan Fatih Ekinci ise eylem nedeniyle halde ürün giriş çıkışında büyük çaplı sorunun yaşanmadığını ifade etti. Eylemin haldeki fiyatların değişimine yol açmadığını anlatan Ekinci, “Eylem sürecinde İstanbul'dan da tüccarlar kendi araçlarıyla Antalya'dan sevkiyat yaptı. Antalya'dan da gönderenler oldu. Eylem nedeniyle İstanbul'da ürün sıkıntısına yol açacak durum yok. Eylem Antalya ve İstanbul'da ürünlerin fiyatını değiştirecek sonuç oluşturmaz. Ürünlerin gönderilmesine devam ediliyor" dedi.