Emlak Konut, Ankara'ya yeni bir kent kurmak için proje başlattı. Şirket, Ankara'nın Çankaya ilçesinde hayata geçirdiği Başkent Emlak Konutları ile Ankara'ya 1.478 konutluk bir proje yapıyor. Projenin tanıtım toplantısına konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ankara'da hâlen devam etmekte olan 3 gelir paylaşımı projesinin bulunduğunu hatırlattı ve "Bugün de ilk anahtar teslimi projemizi sunuyoruz" dedi. Gerçekleştirdikleri projelerde her zaman önceliklerinin insan ve şehir odaklı çalışmak olduğuna değinen Murat Kurum, "Projelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın hassasiyetlerine azami özen gösterdik ve hayatlarını kolaylaştırabilecek sosyal tesisleri, yeşil alanları, park, okul ve cami alanlarını geliştirmeye önem verdik. 202 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirdiğimiz projemizde kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 98 ile 135 metrekare arasında değişen 492 adet 3+1 daire ayırıyoruz. Kentsel dönüşüm için ayrılan konutların haricinde projede 1.478 adet konut ve 26 adet ticaret birimi olmak üzere toplamda 1.504 adet bağımsız bölüm satışa sunulmaktadır. Projemizde 71 m²lik 1+1 konutlardan, 351 m² büyüklüğe ulaşan 6+1 dubleks konutlara kadar çok farklı konut alternatifleri bulunuyor" dedi.

11 AYDA 6,2 MİLYAR TL GELİR

Başkent Emlak Konutları projesinin Emlak Konut için ayrı bir öneminin daha olduğunu belirten Murat Kurum, 2016'yı değerlendirirken de, Gebze Emlak Konutları 3'üncü Etap projesinin büyük ilgi gördüğünü, kasım ayında 2 bin 205 bağımsız bölümün satışını yaptıklarını vurguladı. Kurum "Böylece yılın başından bugüne kadar toplam satış adedimiz 8.926 adede, satış değeri toplamımız ise 6,2 milyar TL’ye ulaşmış oldu. Gelinen bu noktada, inanıyorum ki, Emlak Konut olarak 2016 yılı için belirlemiş olduğumuz 7,6 milyar TL değerinde 11 bin bağımsız bölüm satışı hedefine artık biraz daha yakınız" diye konuştu.

REKLAM YÜZÜ CECELİ

Projenin kendisi için duygusal bir yanının bulunduğunu söyleyen Mustafa Ceceli, "Ankara doğumluyum, 20 yaşına kadar da orada oturdum. Projenin gerçekleştirildiği Mühye’nin az ilerisinde Sancak Mahallesi vardır. Murat bey projeyi tarif ederken kendisine de projenin 1 km ötesinde oturduğumu söyledim. Benim açımdan doğduğum büyüdüğüm yerde olmasının duygusal bir yanı da var" dedi. Reklamların bir gün önce başladığını, sabah ekmek aldığı bakkalın dahi 'seni akşam reklamda gördük' dediğini anlatan Ceceli "Hatta bazı arkadaşlarım projede yer almak istediklerini söyledi. Tabii bende alacağım. Bugüne kadar pek çok sektörden ve birçok şirketten reklam teklifi aldım ancak çoğunu geri çevirdim. Projenin doğup büyüdüğüm yere de çok yakın olmasından ve Emlak Konut’a olan güvenim sebebiyle bu reklam filminde yer aldım" dedi.

YÜZDE 10 PEŞİNAT 850 LİRA TAKSİT

Emlak Konut, yeni projesinde 'Başkent'in Yeni Başkent'i sloganını kullanıyor. Çankaya Mühye'de yükselen projeden konut almak isteyenler için yüzde 10 peşinat, 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme şartları bulunuyor. Projede ödemeler teslimden sonra başlıyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks tiplerinde 1.478 adet konut ile birlikte 26 adet ticaret birimi olmak üzere toplamda 1.504 bağımsız bölüm bulunuyor. 1+1 konutlar 77,52 metrekare iken, 6+1 dubleksler 350,97 metrekare. Projedeki daire fiyatları 396 bin lira ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Murat Kurum'un verdiği bilgiye göre, temalı çocuk oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çeşitli hobi alanları, süs havuzları, 2'si çocuk olmak üzere 4 kapalı havuz, 2 fitness alanı ve çeşitli etkinlikler için stüdyolar, buhar odası, saunanın yanı sıra sosyal alanlar da projede yer aldı. 3 cami, 1 ilköğretim okulu, 1 sağlık tesisi, 48 bin metrekare park alanı bulunuyor.