Altın Uzun Vadeli Yatırımcısını Sevindirecek
Güneş gazetesi yazarı İslam Memiş, altında düşüşün ekim ayı boyunca devam edebileceğini, altının gram giyatının 121 liraya kadar düşmesinin süpriz olmayacağını belirtti. Bu durumun altına yatırım yapmak isteyenler için bir fırsat olduğunu belirten Memiş, "Ancak altın uzun vadede asla değer kaybetmez, yükselişler devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
İşte Memiş'in altın konusunda analizi;
2016 yılının ilk dokuz ayında yatırımcısına en çok kazandıran "Altı"oldu.
Altın küresel akıl oyunlara en çok alet olan bir yatırım aracıdır.
Yani altın al-sat yaparak kazandıran değil uzun vadeli, tasarruf ettiren en iyi kötü gün dostudur.
Dünya sıralamasında Türkiye'nin altın rezervleri benim memnun olacağım bir sıralamada değil.
Geçmiş tarihimize, örf ve adetlerimize baktığımızda Türkiye'nin altın rezervleri dünya sıralamasında ilk üçte olmalıydı.
Altın orta ve alt gelir gurubunun yine yatırım aracı olmaya devam ediyor. Maaşlarımızdan yada masraflarımızdan kısarak yatırım olarak aldığımız altınları muhafaza edebiliyor muyuz ?
Bence HAYIR.
Hani derler ya"Yastık altı"birikimi işte bence bu cümle yanlış anlaşılıyor. Yastık altı birikim yani tasarruflarımız evdeki yastığın altında muhafaza edilmemeli, bankalardan kasa kiralanmalı.
Kiraladığınız kasaya her ay gidip altınlarınızı orada muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Yıllarca biriktirdiğiniz alın teriniz hırsızların ganimeti olmamalı.
Köşe yazılarımı takip edenler altın konusunda ne kadar hassas olduğumu iyi bilirler.
Tüm yorumlarımda "2016 altının yılı olacak"öngörüsünde bulunmuştum, Rabbim mahçup etmedi. 15 Temmuz'da hatırlarsanız"130 lira seviyesinin üzerinde altınlarınızı gönül rahatlığıyla satıp TL'ye dönebilirsiniz" demiştim.
Bu tavsiyelere uyanlar kazandı...
DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN
ALTIN NEDEN YÜKSELDİ
Bu hafta altın fiyatlarındaki sert düşüşler ekonomikanallarının dikkatini çekti,bir ay önce her gün"Altın yükselir"diyenler sessiz bir bekleyişte. Altın üzerinde oynanan oyun aslında çok basit;
-ABD Merkez Bankası ( FED ) faizleri yükseltir altın sert düşer, elinde değersiz kağıt parçasıyla dünyadaki tüm altınları toplar biraz zaman geçtikten sonra bir bahane uydurur yada savaş riski doğurur altın yine uçuşa geçer.
Yani şuanda topluyorlar bu toplama işi Ekim ayı boyunca devam edebilir. Altının ons fiyatı ve altının gram fiyatı düşüşlerini sürdürebilir. Teknik olarak değerlendirdiğimizde iki hafta önce yazdığım gibi altının gram fiyatı 125 lira seviyesinin altına sarkması halinde 121 lira destek seviyesi benim için süpriz olmayacaktır.

UZUN VADEDE KAZANDIRACAK
2,94 seviyesinden dolar tavsiyeme kulak verenler dolarını altınla takas edebilirler. Ancak altın uzun vadede asla değer kaybetmez, yükselişler devam edecek. Ekim ayı altın almak isteyenler yada altın tasarrufuna başlamak isteyenler için son bir fırsat olabilir.
Neden mi ?
Çünkü Dünyada savaşlar bitmez...