İSTANBUL, 30 Mayıs () - MERKEZİ Almanya Nürnberg'te bulunan Yaver Holding, akıllı bina sistemleri, trafik düzenleme ve sinyalizasyon, uçak hangarları, tren istasyonu ve alışveriş merkezleri alanlarında faaliyet göstermek üzere Türkiye'de şube kurdu.

Yaver'in İstanbul'da açtığı Türkiye ofisinin tanıtım toplantısında konuşan Yaver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Demir, Türkiye içinde mühendislik hizmetlerine hazır olduklarını söyledi ve ekledi:

"Türkiye'de önümüzdeki yıllar açısından aydınlık günler var. Biz de onlara 'biz kendimiz Made in Germany' olarak sahip olduğumuz patentleri Türkiye'den Dünya'ya tanıtmak istiyoruz. Tabi ki kendimiz Türk olduğumuz için önemli bir hedeftir onu realize etmek için çalışmaktayız. Şu anda Türkiye altyapı yatırımcılar için çok sağlam ve güvenli. Yatırım  için her hangi bir risk görmüyoruz. Öte yandan Ortadoğu için Türkiye en ciddi platformdur. Biz de bu platformu kendimiz ve şirketimiz için kullanmak istiyoruz. Hatta ileride Holding merkezini bile buraya getirmeyi düşünüyoruz."

Demir, ayrıca Türkiye'de bir teknik üniversite kurmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi.