Ali Babacan: Darbe Girişimi Türkiye İçin Fırsat Olabilir
Ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Babacan, "Halkın demokrasiye sahip çıkması ekonomiye verilecek daha fazla zararın önüne geçmiş oldu. Halkımız darbe girişimine karşı gösterdiği güçlü duruş, ekonomimize ödetilebilecek bedelleri hafifletti" dedi.

"İLK DEFA YAŞAMIYORUZ..."

Babacan, "Böylesi olağanüstü durumlar piyasalarda dalgalanmalar olur. Biz bunları daha önce de gördük, ilk defa yaşamıyoruz ama dalgalanma hacmi çok büyük olmadı" diye devam etti.
"HER KRİZ BİR FIRSAT"
Bu durumların aslında Türkiye için fırsat olduğunu söyledi. Babacan, "Bakan arkadaşlara her zaman krizleri kaçırmayın, her kriz bir fırsat diyorum. Ekonomik olarak büyüme ve gelişim için fırsat." dedi.

Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna işaret eden Babacan, böylesine büyük bir olayda dahi Hazine'nin borçlanma faizinin 1 puan gibi düşük bir oranda arttığına işaret etti.

"BÖYLE DALGALANMALAR DOĞAL..."

Babacan, böylesi büyük bir olayda, piyasalarda belirsizlik varken, böyle dalgalanmaları doğal karşılamak gerektiğini de belirtti.

Babacan, başarısız darbe girişiminin Borsa İstanbul'da daha fazla hissedildiğini, yüzde 12 gibi bir düşüş yaşandığını ifade etti.