ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2010 yılında hizmete giren ve yılda yaklaşık 500 yatçının uğrak yeri olan Alanya Marina, kış aylarında ise konaklama ve teknik servis için gelen yerli ve yabancı deniz tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.
Alanya Marina A.Ş. 10 milyon dolar maliyetle 2010 yılında inşa edildi. Resmi açılışı 2011 yılında yapılan 437 yat kapasiteli Alanya Marina, deniz tutkunlarının gözdesi haline geldi. Yabancı yatçılar, ucuz teknik servis imkanı, sosyal alanları ve kış aylarındaki ılık iklimi nedeniyle kış aylarını marinada geçiriyor.
TANITIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas, inşaatına 2008 yılında başlanan marinanın, denizde 287, karada 150 yat kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Marinada 100 tonluk vinç ve 25 tonluk tekne taşıyıcısıyla ter türlü teknik hizmeti verdiklerini belirten Ayas, "Marinada tenis kortları, yüzme havuzu, sauna, hamam, pub, kafe ve restoran hizmetleri de veriliyor. Marinamız uluslararası alanda her geçen yıl biraz daha fazla tanınır hale geliyor. Son 4 yıldır uluslararası alanda tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Gelecek yıl ocak ayında Londra ve Düsseldorf'ta düzenlenecek Avrupa'nın en büyük 2 fuarına da katılacağız. Gelecek ay Rusya ve İskandinav ülkelerinde de tanıtımlarımız olacak" dedi.
ORTADOĞU OLAYLARI ETKİLEDİ
Yatçıların kışlık bakımlarına başladığını dile getiren Ayas, "Yat trafiğimiz her geçen yıl artıyor. Bu yıl 500 yat misafir ettik. Bu rakam, Alanya Marina'nın Türkiye sularında bir güzergah olduğunu gösteriyor. Ortadoğu'da bu yıl yaşanan olumsuz olaylar bizi de etkiledi. Ortadoğu ülkelerinden gelen yatçıların sayısında bu yıl düşüş yaşandı ancak Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzelmesinden sonra İsrailli ziyaretçilerimiz de oldu. Alanya'daki yerleşik yabancıların sayısının artmasına bağlı olarak, marinamıza gelen İngiliz, Alman ve Hollandalı yatçıların yanında bu yıl Rus ve İskandinav yatçıların sayısı da arttı" diye konuştu.
4 YILDIR MARİNADA KONAKLIYOR
'Cici' adlı yatın sahibi Alman 72 yaşındaki Peter Löffler de İngiliz eşi 62 yaşındaki Carol Boother ile birlikte 4 yıldır Alanya Marina'da konaklıyor. Yaz aylarında marinadaki teknelerinde yaşayan Löffler ve Boother çifti, yat bakım ve onarımını yaptırdıkları kış aylarını ise ilçede satın aldıkları evlerinde geçiriyor. Yatçılığa 7 yıl önce Hırvatistan'da başladığını belirten Peter Löffler şöyle dedi:
"Alanya'ya 4 yıl önce ev alarak yerleştik. Yılın büyük bir bölümünde marinada konaklıyoruz. Burada bulunmaktan mutluyuz. Burada uygun fiyatlarla her türlü teknik bakımımızı yaptırabiliyoruz."
Alanya Marina Teknik Müdürü Mustafa Kaya da kışlama için marinaya gelmeye başlayan yat, tekne ve yelkenlilerin her türlü bakımını yaparak yatçıların karşılaştığı sorunları gidermeye çalıştıklarını kaydetti.